Harald Aabrekk er ikke den eneste treneren som er blitt sparket fra AaFK i moderne tid. Faktisk har AaFK kvittet seg med hele fire av de seks trenerne som har hatt ansvaret for AaFK i eliteserien. Og det er ganske mye.

Det startet jo med Ivar Morten Normark, som fikk AaFK opp i eliteserien etter 2002-sesongen. Men det ble direkte nedrykk året etter, og så opp igjen. Men i 2005 bar det utfor bakke nok en gang, og selv om Normark hadde skrevet ny kontrakt kun få uker før nedrykket var et faktum, fikk han sparken. Noe som kostet AaFK dyrt. Han var trener for klubben i totalt fem sesonger (2001-2005).

Per Joar Hansen overtok, og Perry fikk først AaFK opp igjen i 2006, før han og spillerne endelig klarte å berge plassen i eliteserien i 2007. Men Perry lengtet hjem til Stjørdal, og ga seg frivillig etter 2007-sesongen. Inn kom forholdsvis ukjente Søren Åkeby fra Sverige, og etter 19 seriekamper i 2008 var det slutt for den innadvendte svensken. Og «bromlebassen sjøl», Kjetil Rekdal overtok showet.

Kjetil sørget for sportslige resultater, blant annet to NM-gull og null nedrykk, men forholdet hans til Bjarne Haagensen og Henrik Hoff ble stadig surere. Og han fikk sparken etter 2012-sesongen, et drøyt år før kontrakten hans gikk ut. Etterfulgt av en voldsom skittentøy-vask – mest fra Rekdal.

Omgjengelige Jan Jönsson fikk så to år i relativt ro og fred, før altså Harald Aabrekk skrev seg inn i historien som eliteseriens kjappest sparkede trener – noensinne.

Også tidligere har AaFK sparket trenere, men ikke så mange. Går vi vel 30 år tilbake fikk Frank Suorza sparken i 1983, og ti år senere var det Helge Røsvik som måtte gå etter at en spillerfraksjon tvang ham ut. Ellers har AaFK vært «greie med sine trenere, helt til det siste tiåret. Da har øksa vært framme titt og ofte.