I natt reiste 25-åringen og Avalanche fra Denver til Philadelphia for å gjøre seg klar til den første kampen i en to uker lang borteturne i NHL. Martinsen ble søndag kalt opp fra farmerlaget San Antonio Rampage, da stjernespiller Alex Tanguay ble skadet for laget fra foten av Rocky Mountains. Dermed er trønderen svært nær drømmen om å istid i verdens tøffeste hockeyliga.

— Det er nesten litt uvirkelig. Det har vært drømmen min siden jeg var liten, nå skal jeg prøve å nyte det, samtidig som jeg skal legge ned den jobben som kreves. I min situasjon kjemper jeg hver eneste dag og i hver eneste kamp for å få nye muligheter, sa Martinsen på telefon til Adresseavisen kort tid etter å ha fått beskjeden om at NHL-klubben trengte ham.

BAKGRUNN:

Drillet i fjerderekken

Flere skader og svakt svakere resultater hos NHL-laget har gitt nordmannen muligheten. Debuten kan komme førstkommende natt norsk tid. Martinsen ble drillet i fjerderekken på Avalanches siste treningsøkt før avreise mot den amerikanske østkysten – sammen med «trondheimskjenning» i tidligere Rosenborg-spiller Jack Skille og Ben Street, som selv ble tatt opp fra AHL-farmerlaget Rampage kun dager før Martinsen.

— Jeg tror det var viktig for meg å få denne perioden i Rampage for bli vant til hockeyen her borte. Det kan mye fortere enn man er vant til. Jeg er mye mer klar for NHL-spill nå, enn hvis jeg hadde hoppet rett i det etter oppkjøringen, sier Martinsen, som naturlig nok ønsker å gjøre unna debuten først som sist.

Men gode nyheter på skadefronten kan gjøre at Martinsens NHL-debut blir satt på vent i minst to dager når laget gjester Boston Bruins. Ifølge Avalanche-fansiden Mile High Sticking, håper Avalanche at angrepsspilleren John Mitchell kan returnere etter skade tirsdag, noe hans deltakelse på den siste treningen også tilsier. Samtidig deltok ikke høyreving Blake Comeau på den samme treningsøkten som følge av et dødsfall i familien, men er ventet å møte laget i Philadelphia før kampstart.

Plass til tolv angripere i kamptropp

Dermed kan så mange som 13 angrepsspillere melde seg klare til kamp, mens selve kamptroppen har plass til tolv spillere fordelt på de fire rekkene. Er dette tilfellet må altså èn belage seg på å sitte på tribunen. Da må trener Patrick Roy gjorde et tøft valg med kampplanen og flere tøffe bortekamper i bakhodet.

— Jeg har ikke tatt noen avgjørelser med tanke på oppstillingen i neste kamp. I den situasjonen vi er i, må vi ta en kamp av kampen og fokusere på hvem vi møter. Først er fokus på Flyers, sa Avalanches hardt presede trener til lokalavisen Denver Postfør NHLs tredje svakeste lag denne sesongen boardet charterflyet til Philadelphia.

— Det er ingen garanti for at jeg er i lagoppstillingen selv om jeg er med i troppen, men jeg håper selvfølgelig på å spille. Jeg er innstilt på at jeg skal spille, sa Martinsen til adressa.no før han hadde sluttet seg til Avalanche – og før han ble drillet i en rolle i fjerderekken.

Selve kamptroppen blir offentlig noen timer før puckdropp i Wells Fargo Center. Da kan Andreas Martinsen bli den åttende nordmannen til å spille i verdens største hockeyliga. Kampen starter klokken 01.00 natt til onsdag, norsk tid.

NB! Colorado Avalanche har tapt ni av 14 kamper så langt i år og ligger sist i Central Division. Dermed har trener Patrick Roy presset på seg foran sju strake bortekamper. Under hans ledelse har Avalanche tapt fire av de siste fem kampene, den siste 1-2 hjemme mot Mats Zuccarello Aasens New York Rangers.

En annen nordmann gjør det også bra i NHL: