Mats Zuccarello (28) er New York Rangers' poengkonge etter den første måneden i årets NHL-sesong.

På de 14 første kampene har nordmannen produsert elleve poeng (sju scoringer og fire assist).

Sesongstarten er Zuccarellos beste i NHL noensinne. I fjor sto han med åtte poeng etter 14 kamper. Året før med sju.

Med 11 poeng på 14 kamper har Oslo-gutten en imponerende produksjon på 0,78 poeng i snitt per kamp. Det betyr litt i en idrett, nasjon og liga som er voldsomt opptatt av statistikk.

− Mats er uten tvil den smarteste spilleren til Rangers, både med og uten pucken, sier John Giannone, som dekker alle Rangers-kampene for tv-kanalen MSG tilFox Sports.

− Like kreativ som før

Zuccarello er blant de mest populære spillerne i klubben, og selger like mange drakter som superkeeper Henrik Lundqvist og kaptein Ryan McDonagh

Den lille ismagikeren har slått voldsomt tilbake etter hodeskaden han pådro seg i sluttspillet i vår.

Et slagskudd fra egen lagkamerat traff Zuccarello i tinningen. Skuddet var så hardt at nordmannen pådro seg både kraniebrudd og hjerneblødning.

Han lå tre dager i sykesengen, mistet følelsen i den ene armen og taleevnen i fire dager. Ishockey-fremtiden var uviss.

Han uttalte selv at han ikke visste hvordan dette kom til å gå. Han fryktet selv at han kunne bli redd ute på isen etter hendelsen i vår. Taleevnen er noe svekket. Det spiller ingen rolle. Zuccarello er tilbake bedre enn noensinne.

− Zuccarello er fortsatt like kreativ som han alltid har vært. Hans ferdigheter som playmaker er virkelig spesielle, og det har ikke blitt borte i det hele tatt, sier Giannone.

Nytt perspektiv på livet

Det siste året har virkelig satt spor i Mats Zuccarelo. Til Fox Sports prater nordmannen om både hodeskaden og en tur til Tanzania hvor han fikk se fattigdommen på nært hold.

− Jeg vet ikke om jeg har forandret meg, men jeg er mer reflektert over ting. Som å ikke ta ting så seriøst, prøve å ha det mer gøy og sette pris på hva man har, sier «Zucca».

Før sesongen fikk Zuccarello en utfordring fra trener Alain Vignault. Han ønsket at nordmannen skulle bli en måljeger.

Over 40 mål?

Zuccarello har til de grader svart på oppfordringen. Med sju mål allerede ligger han odt an til å passere sin egen scoringsrekord på 19 mål i løpet av en NHL-sesong.

Skulle løperen fortsette å produsere i dette tempoet vil han ende opp med over 40 scoringer denne sesongen.

Samtidig er det noe uvanlig til Zuccarello å være at han har flere mål enn assist. I bunn og grunn er han en playmaker.

− Jeg vet ikke hva som skjer, skal jeg være helt ærlig. To assists på elleve kamper er egentlig dødsdårlig. Jeg er ikke fornøyd med det, sa Zuccarello til Nettavisen for en uke tilbake.

Siden er det blitt to nye assister. Den siste natt til lørdag.