— Det er utrolig godt å se at det jeg har kjempet for og det jeg har visst jeg hadde i meg, kommer ut når det virkelig skal komme ut. Helt fantastisk, sier Isabelle Pedersen.

Den bergenske hekkeløperen overrasket muligens de fleste da hun slo til med soleklar årsbeste under forsøksheatet på 100 meter hekk i OL tirsdag morgen. Hun løp inn til 12.86, noe som var tangering av det beste løpet hun hadde gjort tidligere i VM i Beijing for et år siden.

Siden den gang har Pedersen slitt med svake resultater og sykdom i starten av dette året, og hun kom med til OL på skjønn. For hennes beste resultat i år før hun løp i OL var "bare" 13.07.

— Det var her jeg skulle være i form

I OL slo hun altså til med tangering av persen på 12.86, noe som også var godt nok til tredjeplass i heatet og direkte kvalifikasjon til semifinalen onsdag kveld.

Isabelle Pedersen under tirsdagens forsøk på 100 meter hekk Foto: Rune Sævig

— Det var her jeg skulle være i form. Det var her vi planla etter Beijing (VM i august i fjor) at jeg skulle være, sier Pedersen.24-åringen strålte av lettelse etter å endelig ha lykkes i 2016 da hun møtte pressen etter løpet. Men hun tok seg ikke lang tid i intervjusonen, for etter løpet handlet alt om å forberede seg til semifinalen litt over et døgn senere.

— Det kommer til å bli bra. Dette var en utrolig god begynnelse, sier Pedersen.

— Langt fra optimalt

Ut fra start i forsøksheatet tok bergenseren kontroll, men etter hvert havnet hun litt bak Cindy Ofili fra Storbritannia som vant på 12.75 og Nadine Hildebrand fra Tyskland som ble nummer to med 12.84. — De to siste hekkene mine var ikke helt optimale. Jeg fikk på en måte et bomsteg, og klarte ikke trykke inn i hekken. Men det viser at 12,86 er langt fra optimalt for min del. Nå må jeg ta med meg det gode og legge bort det dårlige før semifinalen.

Pedersen er klar på at hun mener hun har mer å gå på. Spesielt med tanke på at dette forsøksheatet gikk om morgenen, og semifinalen går om kvelden i Rio (1.45 natt til torsdag norsk tid). En eventuell finale er senere samme kveld.

- En lettelse

— Alle vet at jeg ikke er A-menneske. Nå skal jeg løpe om kvelden, og ordner jeg de to siste hekkene og får god fart inn mot mål, så kan det bli veldig bra, sier Pedersen, og forteller om at hun følte seg veldig bra før start.

— Det var en lettelse å kjenne at jeg begynner å få selvtillit og godfølelse på startstreken. Nå er jeg sulten, har lyst til å angripe og jeg tør å angripe.