RIO DE JANEIRO: Denne sommeren har Norge hatt rekordmange samlingsdøgn. I juni var de sammen i nesten tre uker da EM-kvalifisering og treningsleir på Algarve sto på programmet. I tillegg var de samlet elleve dager i Ulsteinvik fra midten av juli.

— Ja, vi er mye mer samspilt nå sammenlignet med VM. Vi får til mer i angrep, sier Mia Högdahl i det norske trenerteamet.

Ikke rett fra klubblag

Selv om det norske spillet har svingt i de fem puljekampene, har hun registrert færre tekniske feil i starten på mesterskapet sammenlignet med VM som de vant i desember.

— Vi har vært mye sammen. Foran OL blir det noe annet enn når spillerne kommer rett fra klubblagene sine, sier keepertrener Mats Olsson.

-Det beste opplegget

Marit Malm Frafjord er tydelig på at det norske opplegget foran OL er det beste. Hun var ikke med på Algarve, men sluttet seg til troppen i Ulsteinvik da OL-troppen var tatt ut.

— Det kan være andre nasjoner som har flere samlingsdøgn enn oss, men de har kortere fri innimellom. Vi hadde flere uker med fri etter samlingen på Portugal, og det er tror det jeg var viktig slik at man får skikkelig tid til å slappe av. Det er ikke noe problem for oss å få fri, fordi alle er så flinke til å trene på egen hånd, sier hun.

— Alt kan skje

Etter en svak start på OL i London i 2012 trakk Thorir Hergeirsson den lærdommen at laget hans skulle ha flere kamper i oppkjøringen denne gangen. Før Rio har han sørget for viktig matching mot blant andre Frankrike, Spania og Romania, samt kvartfinale motstander Sverige.

— Hvem av lagene som vil dra størst nytte av det, det vet vi etter kampen, smiler Hergeirsson lurt.

Sveriges ferske landslagssjef, Henrik Signell, føler han hadde stort utbytte av samarbeidet på Algarve.

— Vi hadde bra dialog med Norge. Vi trente sammen og spiste sammen, sier Signell til Adresseavisen. Han synes alltid det er morsomt å møte Norge, og tenker ikke å gjøre det lett for Hergeirssons meritterte spillere.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

— Man ønsker alltid mer tid, men vi har hatt kjempebra forberedelser. Vi har sagt at målet vårt har vært å komme til kvartfinale, og da kan alt skje, sier Signell.

Synger begge nasjonalsangene

Mia Högdahl kommer til å synge begge nasjonalsangene før kampen, men når dommerne blåser for kampstart, da spiller det ingen rolle at motstanderen heter Sverige. I kvartfinalen håper hun å se disse forbedringene i Norges spill:

— Jeg synes at ankomstspillet og kontringene våre er på stigning. Vi forventer at vi kan sette inn et gir til der.