TRONDHEIM: RBK-talentet John Hou Sæter har ikke spilt et eneste minutt i årets eliteserie. 18-åringen har heller ikke fått muligheten i cupen eller kvalifiseringskampene og har dermed ikke spilt en eneste kamp for a-laget til Rosenborg i år.

Hou Sæter har trent med Ranheim og treneren, Svein Maalen, har diskutert med Rosenborg om Ranheim kan være en bra utviklingsarena for unggutten.

— Det er ikke mer konkret enn det. Vi er en naturlig arena bak a-laget til Rosenborg i Trondheim. Vi har gitt klart uttrykk til Rosenborg om det og da kan slike «caser» være aktuelle, sier Maalen til adressa.no.

Naturlig utviklingsarena

Videre mener han at Rosenborg har gitt uttrykk for at de er positive til å bruke nettopp Ranheim som en naturlig utviklingsarena for unge spillere.

— Vi er åpen for å stille oss til disposisjon og har som sagt gitt beskjed om det til Rosenborg, forteller Maalen videre.

Les også:

Les også:

1. divisjonsklubben har nylig hentet Sondre Sørløkk som indreløper fra Orkla. Én spiller inn og ingen ut.

— Det blir ingen spillere ut fra oss, slik ting er nå, fortsetter treneren.

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, ønsker ikke å kommentere rundt Hou Sæter.

— Vi er alltid villige til å se på muligheten for å hente unge trøndere. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Lidahl.

(Krever innlogging)

— Ligger i kortene

Stig Inge Bjørnebye og co. jobber med å få et bra opplegg for unggutten videre. Hou Sæter har vært i a-laget i to år og klubben tenker hele tiden utvikling.

— Vi ønsker en best mulig arena for våre spillere. Vi har ikke tatt noen konklusjon, men vi diskuterer situasjonen hans, sier Bjørnebye til adressa.no.

Og legger til:

— Vi har flere alternativer for han, men vi kommenterer ikke hvilke. Han har trent med Ranheim, da ligger det litt i kortene at det kan være et alternativ, fortsetter Rosenborgs sportslige leder.

Hou Sæter ble byttet inn tre ganger i løpet av fjorårssesongen og dermed ble han også seriemester.