STRØMMEN (BT): Ruben Kristiansen (27) har fått en strålende start på Brann-karrieren. Etter fire kamper har han til gode å tape. I to av kampene har han scoret mål. Det hadde de færreste sett for seg da han signerte.

Før Kristiansen ble Brann-spiller, hadde han nemlig ikke scoret på tre år. 12. august 2012 scoret han Tromsøs første mål i det som til slutt ble en storseier mot Strømsgodset. På dagen tre år senere kom neste nettkjenning – et flott, men heldig skudd i hans første Brann-kamp.

Mot Strømmen søndag kom mål nummer to, en suser i lengste hjørne med venstrefoten.

Forklarer forvandlingen

— Hva gjør at du er så målfarlig i Brann?

— Litt av grunnen til at jeg kom hit, var jeg skulle få en offensiv rolle og få være med fremover. Det er da jeg er god, og det er da jeg synes det er mest artig å spille fotball, sier Kristiansen.

- Du følte du ikke fikk det i Vålerenga?

— Jeg følte kanskje at det var litt låst i den forrige klubben. Her er det en trener som ser hva jeg er god på og får brukt det, sier Kristiansen.

Lars Arne Nilsen sier han har gitt backen frie tøyler. Kristiansen får kaste seg i angrep omtrent når han måtte ønske.

— En offensiv back må få være lov å være offensiv. I Vålerenga spiller de litt annerledes, og det er helt ok, men hos oss passer det som hånd i hanske at han er en offensiv back. Han er en seriøs og super kar som kommer til å blomstre. Han skal jo tilbake på landslaget!

- Er det realistisk?

— Ja, hvis han kommer opp i eliteserien og presterer det, sier Nilsen om spilleren med fire A-kamper for Norge.

— Styrketegn

Kristiansens scoring var pen. Avslutningen med venstrefoten var kontant, ballen føk i lengste hjørne.

— Jeg så Sivert (Nilsen) fikk ballen og at han kunne skyte, men jeg ropte at jeg var ledig. Heldigvis så han meg, og da var det bare å sikte mot vinkelen, sier han.

Målet om opprykk virker mer realistisk enn noen gang før i år for Brann. Kristiansen nyter å være en del av oppturen, som egentlig har var i ni kamper – siden Sogndal ble fire mål for sterke på Stadion.

— Vi har en fin flyt nå for tiden. I denne kampen hadde vi hele tiden troen på å snu det. Det er et godt tegn. Jeg kom for å rykke opp, og nå har vi lagt press på de andre lagene.

Åpningen på søndagens kamp var tung for Brann. Sjanse etter sjanse ble sløst, og så scoret Strømmen på sin første.

— Det var irriterende at de scoret på den, men det er sånn som kan skje. Vi greide å snu det og det var sterkt. Det krever styrke å komme tilbake i sånne kamper, mener Kristiansen.

Last ned Ballsparks nye Brann-podkast via iTunes her.