Erik Huseklepp signerte kun tre scoringer og sto bak beskjedne to målgivende pasninger i fjorårssesongen som både for ham og Brann ble en skikkelig nedtur. Nå står han bak mye av Branns offensive spill, og begynner å ligne den spilleren han var på sitt beste.

Han kom riktignok ikke på scoringslisten da Brann slo Strømmen 3-2, men spilte en god kamp, og sørget for at Strømmens høyreside i forsvar var svimmel i 90 minutter. Hans rykk da han fosset forbi sin oppasser og serverte Kasper Skaanes forut for 3-1-scoringen, var det gammel klasse over.

Slike takter må en helt tilbake til 2009 og 2010 for å finne, den gang Erik Huseklepp slo til og ble Branns store profil. Den gang herjet han med motstanderes forsvarere, og etter femten fulltreffere i 2009, viste han nesten like bra takter sesongen etter med ti scoringer og like mange målgivende.

Det er på det nivået en Brann-spiss bør ligge, ikke minst når de spiller i den nest øverste divisjonen. De åtte gjenstående kampene vil vise om tallene blir like hyggelige som i glanstiden, men en trenger ikke statistikk for å se at Huseklepp er i fremgang.

Han har egentlig en helt grei sesong bak seg, men storspillet har latt vente på seg. Hans bidrag er blitt gradvis bedre, og mot Strømmen var han en av dem som gjorde forskjell da Brann tok grep og styrte kampen.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

Konkurranse er også sunt, og med Amadaiya Rennie og Steffen Lie Skålevik på plass, er det ingen selvfølge hvem som starter i de tre fremste posisjonene. Erik Huseklepp har tatt utfordringen, og 30-åringen virker piggere enn på lenge. Han har også hatt godt av å bytte side. På venstreflanken har han kommet mer til sin rett, og når han utfordrer sine motstandere med å gå både innover og utover i banen, blir han den uberegnelige angriperen han er på sitt beste.

Jeg har også tro på at det han har lagt ned i ekstra treningsmengder sist vinter, begynner å gi seg utslag. Både Huseklepp og Fredrik Haugen brukte mye tid i vektrommet, og i likhet med Huseklepp har også Haugen lignet den spilleren han kan være på sitt beste i de siste ukene. Sammen bidro de begge til mye av det Brann skapte offensivt mot Strømmen, og hjemmelaget må takke sin gode keeper Simon Thomas for at det ble spenning til siste sekund.

Canadieren sto glimrende i mål, og forhindret at Brann ikke punkterte kampen på et langt tidligere tidspunkt. For Brann var gode mot Strømmen. De sto høyt og sørget for å legge et press på hjemmelaget som førte til at Brann styrte og kontrollerte det meste.

Litt dramatikk ble det i sluttminuttene da Piotr Leciejewski rev ned innbytter Madiou Konate og Strømmen reduserte til 2-3 på straffe. Det røde kortet betyr at Brann må klare seg uten Leciejewski i de to neste kampene, men verken hans fravær eller det at Bismar Acosta også blir borte i neste kamp grunnet karantene, bør bekymre Brann.

Med Alex Horwath og Jonas Grønner inn blir ikke Brann vesentlig redusert i hjemmeoppgjøret mot Fredrikstad.

Det laget har Erik Huseklepp scoret mot allerede. En god Huseklepp-høst er den beste garanti for Brann-opprykk.