STRØMMEN – BRANN 2-3

Strømmen stadion (BT): Brann fikk seg en på trynet, men reiste seg og vant mot Strømmen søndag.

Det skjedde ikke uten dramatikk.

Erik Huseklepp og Amadiya Rennie feirer sistnevntes scoring, som ga Brann seieren mot Strømmen. Foto: Digitalsport

Mål av Ruben Kristiansen, Amadaiya Rennie og Kasper Skaanes hadde snudd 0-1 til 3-1 for Brann. Kampen virket punktert. Men etter 86 minutter ble Strømmen-spissen Madiou Konate felt av Branns keeper. Piotr Leciejewski fikk rødt kort, Strømmen straffe som de scoret på.Det gjorde kampen spennende til den var over, men Brann sto imot og kunne juble for alle poengene.

Seieren forlenget lagets imponerende rekke uten tap til ni kamper. Ikke siden 0-4-smellen mot Sogndal i juni, har Brann gått tapende av banen i serien.

Brann-sjanser

Syv minutter var spilt da Erik Huseklepp kom til ettermiddagens første sjanse. En fin forsering inn i Strømmen-boksen ga ham en god avslutningsmulighet, men skuddet ble vridd utenfor.

Litt senere slo Fredrik Haugen fint til Steffen Skålevik, som fra brukbar posisjon lobbet over mål. Deretter skjøt Bismar Acosta godt fra distanse, men på keeper og ut.

Brann-tendensene fortsatte utover omgangen, men da noen endelig scoret mål, var det Strømmen som gjorde det. Amin Nouri åpnet bunnsolid på Branns høyreback, men sviktet da Eirik Schulze stormet frem på den siden. Schulze slo inn, Martin Ramsland kom på et perfekt timet løp og skled inn åpningsmålet.

Backen utliknet

Hjemmelaget klarte ikke ta vare på forspranget – det sørget Ruben Kristiansen og hans gode venstrefot for. Brann-backen fikk ballen fra Sivert Nilsen, dunket til og så ballen lande pent i nettet. 1-1 etter 33 minutter.

Rett før pause var Brann-trykket stort. Strømmens keeper måtte helt ned i stolperoten for å vippe ut et skudd fra Amadaiya Rennie, mens en avslutning fra Fredrik Haugen ble stoppet av et forsvarshode.

Haugen og Rennie var de involverte også da Brann tok ledelsen, etter 55 minutter. Haugen slo en nydelig bakromspasning, Rennie gjorde et godt løp og fikk ballen. Da han avsluttet var det på et noe snodig, nesten klønete vis – men han gjorde det godt nok, for ballen trillet over linjen til 2-1. Dermed har leiesoldaten fra svenske Hammarby markert seg med mål og målgivende pasning på sine to første kamper fra start.

Sluttdramaet

Etter 82 minutter var Vadim Demidov nær å øke ledelsen med en heading, men Strømmens gode keeper, Simon Thomas, stoppet den også. Men Kasper Skaanes’ avslutning kort etterpå, fra kort hold, klarte han ikke å gjøre noe med.

3-1-målet til Skaanes, nylig tilbake fra skade, var likevel ikke nok til å drepe spenningen. Strømmen fikk straffemålet sitt og pøste på mot bortelagets 10 mann.

Utlikningen kom aldri. Brann greide å forsere nok et hinder i sin kamp for å nå eliteserien igjen.