Han kom for å være førstekeeper, men amerikanske Alex Horwath har bare spilt fem av 21 seriekamper for Brann i år. Av kampene han har stått er bare to vunnet, og i bare én av dem har laget unngått baklengsmål.

Veldig enkelt oppsummert: Horwaths første år i Norge og Bergen har ikke vært spesielt suksessrikt for ham.

— Ting har ikke fungert, men sånn er livet. Jeg må kjempe meg gjennom det, bli bedre og se hva som skjer, sier Alex Horwath.

BT har akkurat spurt om han angrer på at han kom til Brann. I fjor slapp han inn få mål og hadde en god sesong for Ljungskile på svensk nivå to. Han imponerte nok til at Rikard Norling ønsket ham til Brann-laget sitt. Horwath så for seg å være førstevalg, og var det også da Brann innledet sesongen.

Reddet straffe

Mot Fredrikstad i seriestarten reddet han straffe.

Neste runde holdt han nullen mot Strømmen, før han igjen ble valgt til bortekampen mot Hødd. Det endte med 0-3-tap. Siden har Horwath kun spilt to Brann-seriekamper. Litt, men slett ikke bare grunnet skadeproblemer.

— I min tid var Alex god til han fikk den siste skaden sin. Han var førstekeeperen vår, sier trener Lars Arne Nilsen, som kom inn i juni og brukte Horwath i den 14. og 15. serierunden.

LES OGSÅ: Alex Horwath klar for Brann

LES OGSÅ: Amerikanerens skamløse Brann-frieri

Klart førstevalg

- Ser du ham på laget igjen i høst?

— Det får vi se, det har vært mye av både sykdom og skader på keeperne våre. Men både han, Leciejewski og Udjus er gode - de presser hverandre, sier Nilsen.

- Men nå er Leciejewski et klart førstevalg?

— Akkurat nå er det han som står i mål, ja. Det har variert litt i min tid her. Keeperne har tatt sjansene når de har fått dem og prøver å holde på plassen så lenge som mulig, sier Nilsen.

Selv om Horwath bare har vært i klubben et drøyt halvår, er mye forandret fra hans første dag i Bergen. Treneren er skiftet ut, det samme er mange spillere, mens en sportssjef og en daglig leder er blitt ansatt. Selv om det var Norling som hentet ham fra Sverige, vurderer Horwath inntoget til Nilsen som positivt.

- Konkurranse

— «Coach» kom inn med et åpent sinn. Jeg var i ferd med å etablere meg som nummer én igjen, men ble skadet og satt tilbake. Ting har ikke fungert eller gått min vei dette året. Det har ikke vært ideelt, men sånn kan fotball være.

- Er det vanskelig å sitte å se på når Piotr Leciejewski gjør det bra?

— Nei, hvorfor skulle det være vanskelig? Laget vinner.

- Men du ønsker plassen hans?

— Ja, men jeg vil at laget skal vinne. Alt handler om konkurranse og Piotr har vært god de siste kampene.

Alex Horwaths har kontrakt med Brann ut 2016.