Rosenborg-Molde 1-1

Se høydepunktene fra kampen i vinduet ovenfor

LERKENDAL: 1-1 hjemme mot Molde betyr at romsdalingene fortsatt holdes på en god armlengdes avstand. Samtidig sikret Stabæk seg seier hjemme mot Strømsgodset, og dermed snek bæringene seg to poeng nærmere – og er kun tre poeng bak serieleder Rosenborg etter fjorten serierunder.

Etter en jevnspilt førsteomgang på Lerkendal-gresset lørdag kveld, var RBK soleklart best etter pause – og både kunne og burde ha scoret ved flere anledninger.

BEST: Ole Selnæs var Rosenborgs beste spiller mot Molde, til tross for at han har vært småsyk i forkant av storkampen. Foto: OLE MARTIN WOLD

— Jeg føler vi hadde fortjent tre poeng, men vi setter ikke sjansene våre. Da fortjener vi ikke mer, sier Ole Selnæs om uavgjortresultatet mot rivalene fra Romsdal.

- Kan ikke avskrive Molde

Han vil ikke gå med på at RBK «hadde råd» til å tape to poeng i en kamp de styrte showet i de siste 45 minuttene.

— Det er såpass jevnt oppe i toppen at det er langt fra avgjort. Det er fortsatt mange poeng å spille om, og det er litt kjedelig å gi fra seg to poeng her, sier han.

Stabæk slo Strømsgodset og legger press på Rosenborg:

Rosenborg har 11 poengs klaring ned til Molde én kamp unna halvspilt sesong. Likevel vil ikke Selnæs avskrive blåtrøyene.

— Nei, jeg synes ikke vi kan avskrive dem. Jeg skal ikke avskrive noen, jeg. Om vi fortsetter som i vår blir det selvfølgelig tøft for alle lagene i eliteserien. Men det er en stor utfordring å klare akkurat det, sier han.

Småsyk Selnæs

Midtbaneeleganten lar seg ikke stresse av noen av konkurrentene.

— Den største utfordreren vår er oss selv. Klarer vi å gjøre jobben, er vi best. Men om vi ikke er på tå kan hvem som helst ta oss, sier han.

Han nevner først og fremst Stabæk og Vålerenga som lag som er «på skuddhold», uten at han vil henge seg opp i det.

— Gjør vi det vi skal selv tror vi det er godt nok, sier Selnæs, vel vitende om at det i høst er fem år siden sist Rosenborg ble seriemestere.

— Det er altfor lenge siden, sier han.

Selnæs var småsyk i dagene før Molde-kampen, og sov ikke all verdens mye. Likevel leverte han en god forestilling foran stappfulle tribuner på Lerkendal, og ble kåret til Dagens Ivers i Adresseavisen.