Rosenborg-Molde 1-1

Se videointervjuet i vinduet ovenfor

LERKENDAL: Pål André Helland har vært et unikum for Rosenborg denne sesongen, men han har også slitt med lårmuskulaturen.

Derfor var det nok mange som ble bekymret da Helland haltet av banen midtveis i den andre omgangen.

— Det var lysken som krampet seg, så da klarte jeg ikke løpe. Da var det heller ikke noen vits å være utpå der, sier Helland til adressa.no.

Forbannet for at han måtte bytte

Han var først ute og fikk behandling, før han prøvde seg en ekstra gang. Men da han fikk en strålende kontringspasning like etter stoppet han bare opp. Det var nytteløst å fortsette.

— Om det bare hadde gjort vondt skulle jeg alltids klare å bite i meg smertene. Men når det føles som du trår i honning er det bare å gå av, sier han.

Molde ga fra seg større og større rom utover i den andre omgangen, og derfor var det ekstra bittert å måtte gi seg før kampslutt i 1-1-oppgjøret på Lerkendal.

— Jeg er fortsatt forbannet for at jeg måtte gå av, men det er ikke så mye å gjøre med det, sier Helland, som ikke virker så veldig bekymret for skaden – til tross for at kampene kommer tettere enn måkeskrikene på torget i Trondheim.

— Dette er ikke en alvorlig sak. Jeg skulle slitt med å gå om det hadde vært en strekk i lysken, men det gjør jeg ikke. Jeg har fått litt nåler og «faenskap», så jeg har fått litt spenning ut av muskelen. Det kjennes bedre allerede, sier han.

- Bør gå kjapt

RBKs fysioterapeut Christian Thorbjørnsen sier til adressa.no at Helland-skaden ikke virker alvorlig.

— Det er litt tidlig å konkludere, men vi er positive med tanke på at det ikke skal være langvarig. Så får vi se hvor mye det plager de neste dagene før vi kan si noe om det endelige tidsaspektet, sier han.

Krampen oppsto i motsatt bein av muskelplagen han har hatt tidligere i sesongen.

— Om de ter en vanlig krampe restituerer han kjapt etter det. Om han ikke kjenner noe og spiller for fullt på trening mandag er det totalbelastningen som avgjør om han spiller mot Vikingur torsdag, sier Thorbjørnsen.