ROSENBORG-MOLDE 1-1

Se situasjonen i videovinduet over.

Dersom du er Aftenposten-bruker, kan du heller se videoen her.

OSLO/TRONDHEIM: Lørdag delte Rosenborg og Molde poengene i storoppgjøret på Lerkendal. Like før slutt kom en episode som vekket oppsikt.

Moldes Tommy Høiland (26) gikk inn for å takle Rosenborgs Stefan Strandberg (24).

Her går Tommy Høiland ned for telling etter et lite klapp på skulderen fra Stefan Strandberg. Foto: Skjermdump, CMore

Etter duellen så det ut som at spillerne utvekslet noen ord, før Strandberg gikk forbi Høiland.Så var plutselig Molde-spilleren tilsynelatende i store smerter, i et forsøk på å overbevise dommer Tore Hansen om å straffe Strandberg.

Hansen lot seg imidlertid ikke lure, og ga Høiland gult kort. Spissen har nå pådratt seg tre gule kort denne sesongen, og må derfor sone karantene i bortekampen mot Sarpsborg neste uke.

Etter kampen gikk Strandberg til verbalt angrep mot Høiland.

— Han er den største tullingen i ligaen. Han gjør så mye dumt at han blir sett på som en klovn. Hvis han bare fokuserer på å spille fotball, kan han komme langt. Men dette er bare tullete å holdepå med, sier Strandberg til CMore.

Legger seg flat

Tommy Høilandlegger seg flat etter hendelsen.

— Jeg overdramatiserer, og det er flaut av meg. Det som har skjedd, har skjedd, sier Høiland.

— Ryktet mitt har gitt meg noen ufortjente situasjoner imot. Men i dag er det helt fortjent med gult kort, legger han til.

Stefan Strandberg gikk knallhardt ut mot Tommy Høiland, etter det han så på som en filming mot slutten av kampen. Her er Strandberg i aksjon i oppgjøret mot Stabæk i mai. Foto: NTB SCANPIX

— Hva synes du om at Strandberg kaller deg en klovn? - I dag er det latterlig av meg, det er jeg helt enig i.

Strandberg selv bryr seg ikke nevneverdig om Høilands ord og mener atMolde-spillerenshistorie med flere slike hendelser taler for seg:

— Det er bra han sier det, men han har gjort det mange ganger før, så kanskje det er på tide å forandre litt på det, sier Strandberg til Adresseavisen.

I CMore-studio etter kampen omtalte Molde-trener Tor Ole Skullerud situasjonen som «tull og tøys». Han varslet også at han ville snakke med Høiland om det som skjedde.

CMore-ekspert Joacim Jonsson går enda lengre.

— Det er uforsvarlig og respektløst overfor lagkameratene, sier Jonsson.

Iversen: - Skader Moldes rykte

Tidligere Rosenborg-spiss Steffen Iversen mener Høilands oppførsel i situasjonen «skader Moldes rykte». Spisslegenden mener samtidig at Høiland generelt sett har skjerpet oppførselen etter at han kom til Molde.

Etter kampen ble Stefan Strandberg også fortalt om at Høiland har et godt rykte i Molde-miljøet.

— Jeg er også helt annerledes på banen enn utenfor banen, men jeg driver ikke med sånt tull. Man kan være tøff og en drittsekk på banen, men man må være «fair», sier Strandberg.

Overfor Adresseavisen innrømmer Strandberg, som snart forlater Rosenborg til fordel for russiske Krasnodar,at han ble forbannet.

— Jeg ble veldig forbannet med en gang. Han prøver å dra på meg et rødt kort og hadde det vært en dårlig dommer kunne han klart det. Heldigvis ser dommeren at han kaster seg og det er bra dømt.

I lørdagens kamp tok Rosenborg først ledelsen ved Alexander Søderlund, før Molde utlignet litt senere etter en keepertabbe fra André Hansen.

Dermed skiller det fortsatt 11 poeng mellom erkerivalene.