Rosenborg-Molde 1-1

Se høydepunktene fra kampen i vinduet ovenfor

LERKENDAL: — Jeg står med en følelse av at vi burde vunnet, fordi jeg burde ha scoret, sier Mikkelsen til Adresseavisen.

Storkampen mellom Rosenborg og Molde endte 1-1, men det kunne vært flere scoringer på Lerkendal lørdag kveld. For dansken hadde flere gode sjanser, spesielt i andre omgang.

Rosenborgs Tobias Mikkelsen irriterte seg over sjansesløseriet mot Molde. Foto: Ole Martin Wold

Han kom alene mot Ørjan Nyland to ganger og ble stoppet av Molde-keeperen begge gangene, men den aller største muligheten fikk han 20 minutter før slutt. Mike Jensen driblet seg inn på venstresiden og la en lav pasning til en helt åpen Mikkelsen som bare kunne bredside inn ledelsen fra sju-åtte meter.

— Tenkte «Er det mulig? »

I stedet traff han ballen med tåen og skjøt utenfor.

— Jeg trenger bare å vinkle foten litt, men så treffer den tåen min. Det er nesten vanskeligere å bomme enn å score der. Jeg tenkte «Er det mulig?» og det var det tydeligvis. Det er selvfølgelig kjedelig, så det må jeg prøve å rette opp til neste kamp, sier han.

For selv om han innrømmer at han var frustrert over bommene, velger han å se fremover. Allerede på torsdag er det europakvalifisering mot Vikingur, før det er bortekamp mot Bodø/Glimt neste helg

— Det eneste man kan gjøre er å trene avslutninger før neste kamp. Det er ikke bra nok at vi ikke scorer på de store sjansene vi har i dag, og det gjelder meg selv også, sier han.

Hadde en omgang hver

De fleste av sjansene Mikkelsen snakker om kom etter hvilen. I første omgang var det mer varierende prestasjoner av Rosenborg og Molde så lenge mer ut som serieledere enn trønderne, som fortsatt ligger elleve poeng foran fjorårets seriemester.

- Vi spilte for tregt, kom ikke opp i press og hadde dårlig bevegelse. Det fikk vi justert i pausen og Molde så slitne ut mens vi hadde overskudd , sier han.

Selv om lagene var best i hver sin omgang, står han fast på at alle poengene burde blitt igjen i Trondheim.

— I andre omgang spilte vi veldig bra. Vi skapte flest sjanser og nok til å vinne. Vi hadde en omgang hver, men jeg vet ikke om 1-1 var et rettferdig resultat. Vi kunne ha tatt de tre poengene, sier han.