AaFKs svenske forsvarsklippe har gjennom hele sesongen vært stabil på et høyt nivå for AaFK. Og mot sine landsmenn fra den svenske toppklubben Elfsborg hentet han igjen frem storspillet.

I løpet av 90 minutter skapte den fryktede offensive slagkraften til Elfsborg praktisk talt null målsjanser. Mye av æren for det skal nettopp Arnefjord ha. Men det skal sies – det defensive kollektivet var svært, svært bra hos AaFK i denne kampen.

Og når AaFK i tillegg pøser inn fire mål den andre vegen, lukter det avansement til fjerde kvalikrunde (play off) for gruppespill i europaligaen.

– 4-0; håper det holder. Det bør det gjøre , smiler AaFK-kapteinen fra øre til øre.

– Trillet vår veg

Han var selv med å påvirke resultatet, ettersom han presset Andreas Augustsson til å sette ballen i eget mål på fremste stolpe, etter en presis corner fra Michael Barrantes. Det var kampens fjerde scoring.

– I sum spiller vi egentlig ikke en stor kamp, men resultatet er svært bra for oss. Ballen trillet nok vår veg i denne kampen , mener Arnefjord.

Han erkjenner at han er litt overrasket over at Elfsborg ikke maktet å være en større trussel enn de var.

– Vi så svært lite, om noe, til den offensive kraften som vi vet Elfsborg har. De ligger på andreplass i Allsvenskan, og det sier litt om nivået de har. Derfor er jeg overrakset over hvor tannløse de fremstod mot oss.

Storlag i neste runde

Med 4-0 fra hjemmekampen er det svært mye som skal gå galt dersom ikke AaFK skal ta seg videre til fjerde, og siste kvalifiseringsrunde for europaligaen.

I den runden venter de aller største klubbene som er med i denne turneringen, klubber som Tottenham, Fulham, Roma med flere.

– Jeg hadde tror på at vi skulle klare å slå Elfsborg. Og kanskje til og med ha med oss 2-0 til returmøtet i Sverige. 4-0 hadde jeg aldri drømt om! Det er rett og slett ”jätteskönt”. Om vi i tillegg skulle slå dem ut av turneringen vil det føles bra. Veldig, veldig bra. Og vi skal stå på for å klare det. Bedre utgangspunkt enn det vi nå kan vi knapt få, gliser den AaFKs svenske kaptein.