Atletico de Madrid's Gabi against Stromsgodset's Jo Inge Berget during UEFA Europa League third qualifying round match. July 28, 2011. (ALTERPHOTOS/Alvaro Hernandez) Foto: ALVARO HERNANDEZ
storflor Foto: Digitalsport

Strømsgodset tapte 2–1 på Vicente Calderon, dermed har de sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Marienlyst neste uke.

— Vi må vinne og det betyr selvsagt at vi skal angripe Atlético på hjemmebane. Det kommer til å bli en helt annen type kamp, sier Strømsgodset-trrener Ronny Deila til dt.no.

Presset fra start

Strømsgodset hadde en tøff oppgave foran seg og ble presset langt inn på egen halvdel fra start av Atléticos stjernegalleri, anført av den ferske Copa America-mesteren Diego Forlán.

Men anført av en god Adam Larsen Kwarasey i mål, murte Godset igjen. Og til pause sto det 0–0. Selv om Atlético Madrid hadde vært det førende laget, kom de ikke til så mange store sjanser før hvilen.

Statistikksenter La Liga:

Snytt for straffe

Andre omgang startet Strømsgodset forrykende, og kom til flere småsjanser. Fem minutter ut i omgangen kom Jo Inge Berget først på en retur og ble lagt i bakken av Atlético-målvakt Joel. Han gikk etter ballen, men tok bare beina til Berget, og Strømsgodset ble trolig snytt for et soleklart straffespark.

Bare fire minutter senere var Jose Reyes på rett sted og banket ballen i mål bak en sjanseløs Adam Larsen. Etter dette tok hjemmelaget over kampen igjen og produserte flere småsjanser. Men Larsen leverte flere kvalifiserte redninger.

15 minutter før slutt sprakk det imidlertid igjen for Godset. Nok en gang var Reyes på rett plass og satte ballen i mål bak Larsen. Dermed så det ut som om Strømsgodset skulle få et vanskelig utgangspunkt før hjemmekampen.

(Artikkelen fortsetter)

TO MÅL: Jose Reyes ble tomålsscorer for hjemmelaget. FOTO: Scanpix

Rødt kort

Men bare to minutter etter målet, stormet Jo Inge Berget igjennom Atlético-forsvaret og ble revet i bakken. Miranda ble utvist og Øyvind Storflor skulle prøve seg fra 18 meter. Men skuddforsøket gikk like over mål.

Storflor skulle derimot få et forsøk til. Nordkvelle kom seg fint inn i 16-meteren og la en hard pasning ut igjen i feltet. Der kom Storflor stormende og hamret ballen i mål. Flere mål ble det ikke. Dermed har Strømsgodset skaffet seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret om en uke.