AaFK-Elfsborg 4-0: — Vi vinner fortjent, men 4-0 er nok i overkant i forhold til hvordan kampen var. Vi scorer fire mål på sju sjanser og det er bra uttelling, sier AaFK-treneren.

— Vi spiller bare en middels god kamp. Resultatet lyver, for det er mye bedre enn prestasjonen, sier Rekdal ærlig.

Les også:

Svakt Elfsborg

Rekdal fikk uansett se at AaFK var klart bedre enn svenske Elfsborg, som tross alt ligger på andre plass i Allsvenskan. Svenskene fikk lite til mot et kompakt og godt AaFK-lag, som for en gangs skyld var effektive framover.

Spesielt imponerende var kampen av AaFK med tanke på at Rekdal ”sparte” flere spillere fra start. Både Ville Jalasto, Christian Myklebust og Fredrik Ulvestad startet på benken.

- Jeg vil kanskje ikke si at jeg sparte noen. Det er jevnt på en del plasser, og det er fornuftig å skifte på laget, sier Rekdal.

Videre i europacupen

Nå tror Rekdal Europa-eventyret fortsetter for AaFK.

— 4-0 skal holde før returkampen. Men vi skal spille først, og Elfsborg er tross alt et meget godt lag. Vi må i hvert fall ikke tro at jobben er gjort og at det går av seg selv. Vi kan ikke forsvare oss i 90 minutter heller, sier Rekdal, som likevel innrømmer at mye skal gå galt om ikke dette går veien i Borås i Sverige om en uke.

Holder AaFK seg unna et firmålstap i Sverige, venter en siste playoff-runde over to kamper før laget kan gå inn i gruppespillet i europaligaen.

Tromsø først

Men først skal AaFK spille en meget viktig eliteseriekamp borte mot Tromsø på søndag. Det blir tøft for en litt sliten og skadeplaget tropp. I dag måtte Edvard Skagestad og Magnus Sylling Olsen gå av banen allerede i første omgang, henholdsvis med en strekkskade og hjernerystelse.

- I verste fall må begge disse stå over på søndag, og da begynner vi å få veldig få spillere, sier Rekdal.