Smellen han fikk mot Bodø/Glimt får dramatiske konsekvenser for Rosenborg. Nå er det klart at André Hansen ikke kan hjelpe RBK til Mesterligaen.

Nedslående MR-undersøkelse

— Kneskaden vil holde han på sidelinjen i 8-10 uker, bekrefter fysioterapeut Christian Thorbjørnsen til RBK.no.

Det vil si at hele kvalifiseringen til Mesterligaen vil være ferdig når RBK-keeperen er tilbake.

— Fryktelig kjedelig. Verste tidspunktet jeg kunne blitt skadet på denne sesongen. Til nå har det bare vært lett oppvarming, men det er nå det begynner med kvalifisering om en uke, sier Hansen til adressa.no.

Hansen var optimist rett etter kampen i Bodø, men resultatene fra MR-undersøkelsen var nedslående.

— Jeg trodde det skulle gå greit. Det kjentes ikke så ille ut lørdag kveld, så diagnosen var tung å få, sier Hansen.

Tror på Mesterligaspill

Rosenborgs stjernekeeper gikk av banen etter en halvtime i lørdagens 0-0-batalje mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Etter bare 22 minutter av høstsesongen skadet han kneet da han skulle bokse ut et innlegg. Nå er målet å rekke første gruppespillskamp i Mesterligaen i midten av september.

— Det er i hvert fall en skade som setter meg ut i minimum to måneder, men som jeg sa til gutta så er jeg klar til første kamp i Mesterligaen. Det er noe å jobbe mot, sier keeperen.

- Du legger press på dem?

— Jeg vil heller si jeg har troen på dem. Det blir mange kamper å glede seg til mens man surmuler. Selvfølgelig surt å ikke få bidra til laget. Det er tungt å tenke på, men verken for laget eller meg personlig er det verdens undergang, sier Hansen.

Kan hente ny

Med Hansen på sidelinja i en svært hektisk og viktig periode av sesongen, kan det nå bli aktuelt for RBK å hente inn en ny keeper. Med Lund Hansen langtidsskadd, har Rosenborg kun to keepere tilgjengelig i Londak og Faye Lund. Det kan sende RBK på handlerunde.

— Vi vil se på ulike løsninger, sier trener Kåre Ingebrigtsen på klubbens hjemmeside.