Mandag formiddag, skrev adressa.no at Sindre Skjøstad Lunke var aktuell for Spania Rundt og at det var «70 prosent sjanse» for at han ble med Giant-Alpecin til Spania i slutten av august.

Vel, i dag kom bekreftelsen fra sportsdirektør og trener i det tyske laget.

— Jeg kan bekrefte at Sindre skal sykle Vuelta a España i år, sier Morten Bennekou til adressa.no.

Først og fremst, er han Lunkes trener, men han har også en rolle som sportsdirektør i Giant-Alpecin. Dansken har fulgt den trønderske syklisten i flere år.

— Før var jeg talentsjef i Danmark. Sindre har syklet en del ungdomsritt og jeg har sett han der, fortsetter han.

- Ikke gått opp for meg

Lunke selv gleder seg veldig til rittet, som blir det største han noensinne har syklet.

— Det er stort. Jeg visste at det var muligheter, men nå er det 100 prosent sikkert. Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå, sier han til adressa.no.

Rytteren ankom Livigno mandag kveld og var på vei for å trene i høyden da vi kontaktet ham.

— Vi skal sykle første treningsøkt i dag. Jeg gleder meg voldsomt til å sykle Vueltaen. Forhåpentligvis blir jeg vant til varmen under Vuelta Burgos, fortsetter syklisten som fikk gladnyheten denne uken.

Les også:

Les også:

Sterk rytter

På spørsmål om han kunne beskrive unggutten, var ikke Bennekou ordknapp.

— Sindre er en sterk rytter. Han har en meget god fysikk og har utviklet seg godt hos oss. Han har selvfølgelig noen utviklingsområder, sier treneren og legger til: Det er viktig at han venner til seg farten og intensiteten i de store løpene.

Videre, synes han det er vanskelig å sammenlikne den trønderske klatrespesialisten med andre ryttere.

— Jeg kan ikke komme med en bestemt rytter. Det er vanskelig. Han er en god rytter med forskjellige kvaliteter og har tilpasset seg bra i klubben. Slik ting er nå, har han en bra fremtid i sykkelsporten.

God arena

Vuelta a España har 21 etapper. Rittet starter i Nord-Vest-Spania, i Ourense og avsluttes i Madrid. Rittet er blant de tre største i verden (Tour de France, Giro d’ Italia og Vuelta a España). Av de 21 etappene, er hele tolv av de klatreetapper.

— Han er signert som en klatrer, så Vueltaen kommer til å passe han godt. Det blir en god arena for ham, fortsetter den danske treneren.

Det er ikke skrevet i stein at Lunke blir med det tyske storlaget til Spania, men etter alle solemerker, blir vi å få se en trønder i det prestisjetunge rittet.

— Det er klart at om han blir skadet, så tar vi han selvfølgelig ikke med. Det samme gjelder dersom han ikke presterer i det hele tatt fremover, men planen er å ta han med, presiserer treneren avslutningsvis.