BODØ/GLIMT — ROSENBORG 0-0

BODØ: Første omgang var et langt gjesp for de drøyt 3000 tilskuerne på Aspmyra lørdag kveld. Det mest dramatiske som skjedde var da Rosenborg-keeper André Hansen måtte gå av banen med skade et kvarters tid før pause. Hansen fikk seg et smell da han bokset ballen ut i feltet etter 22 minutters spill.

Prøvde å fortsette

Det soleklare førstevalget i RBK-buret ble liggende og måtte få behandling. Han forsøkte å fortsette, men etter 29 minutter måtte han kaste inn håndkleet. Den tidligere Glimt-keeperen Pavel Londak fikk dermed sin debut i serien for Rosenborg.

FØRSTE KAMP: Pavel Londak fikk sin første eliteseriekamp for RBK - mot gamleklubben Bodø/Glimt på Aspmyra. Foto: Per-Inge Johnsen/Digitalsport

Etter et visst Rosenborg-press fra start var det Bodø/Glimt som tok grepet i kampen. Første målsjanse var det imidlertid RBK som sørget for etter 19 minutter, da Fredrik Midtsjø slo ballen frem til Mike Jensen. Dansken skjøt like utenfor fra 17 meters hold.Den første muligheten til Bodø/Glimt kom bare minutter før Hansen måtte gå av banen. Det så ut som RBK-keeperen måtte gi seg allerede da angrepet var avverget, men han holdt ut i tre minutter til.

Full fart etter pause

Da var det eks-RBK-er Trond Olsen som fikk ballen på venstrekanten og stormet frem. En god takling fra Rosenborg-back Jonas Svensson hindret stor målsjanse, men etter dette angrepet var det slutt for Hansen. Han skal ha hatt uklart syn etter å ha fått en smell i hodet og kneet og valgte selv å gå av banen.

SKADET: André Hansen måtte ut i første omgang på Aspmyra. Foto: Per-Inge Johnsen/Digitalsport

Mot slutten av første omgang kom Rosenborg til en ny målsjanse, da Pål André Helland la ballen inn til Matthias Vilhjalmsson. Islendingen headet den tilbake til Jensen, uten at angrepet endte med scoring.Etter hvilen ble det umiddelbart større tempo og mer underholdning. To minutter ut i omgangen kom Bodø/Glimt til en meget stor sjanse. Daniel Edvardsen løp med ballen opp langs høyresiden og fikk sendt i vei et godt innlegg. Til Rosenborgs hell klarte ingen Glimt-spillere å få foten på ballen.

Reginiussen reddet RBK

INGEN KVALITETSKAMP: Vi fikk aldri se det helt store spillet i kampen på Aspmyra lørdag. Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

Rett etterpå stormet Glimt nok en gang frem på høyresiden, men ble stanset før det ble skummelt for RBK.Bodø/Glimt fortsatte å holde trykket oppe. Etter 50 minutter sendte Trond Olsen i vei et knallhardt skudd som ble reddet av Londak. Fem minutter senere var Rosenborg frempå, da et innlegg fra Pål André Helland ble avverget.

Etter 72 minutters spill kom Glimt til sin største sjanse i kampen. Igjen kom gultrøyene frem på høyresiden og fikk lagt ballen inn. Tore Reginiussen hindret scoring og dermed det ene poenget for Rosenborg. Kampen bølget nå frem og tilbake, med Glimt som det førende laget.

Det siste kvarteret satte Rosenborg inn en angrepsbølge. Fem minutter før slutt kom RBKs og kampens største mulighet, da et innlegg fra Mike Jensen havnet i stanga. Glimt-keeper Simon Thomas avverget scoring med brystet. Begge lag hadde flere muligheter på tampen, uten at ballen havnet i nettet. Dermed endte kampen 0-0, noe som er sjelden kost i en RBK-kamp.

Rosenborg har nå et forsprang på seks poeng på Odd, som har én kamp til gode. Tabelltoeren møter Vålerenga søndag.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»: