LILLESTRØM-TROMSØ 2-4

Åråsen har vært en marerittarena for TIL siden 2007, og da dommer Svein Erik Edvardsen pekte på straffemerket etter 72 minutter så det ut som TIL hadde rotet bort en tomålsledelse på Åråsen for femte gang siden 2009. Malaury Martin skulle bare sette sin andre for dagen, men keeper Gudmund Taksdal Kongshavn var lynraskt nede ved venstre stolperot og reddet — til ellevill jubel fra lagkameratene.

Drøyt fem minutter senere satte Magnus Andersen spikeren i kista da han la ballen i hjørnet og sikret 4-2-seier for «Gutan».

Tromsøs spillere jubler for scoring. Foto: NTB scanpix

«Spillende» TIL-lagFør høstsesongen startet advarte Flovik motstanderne med lovnader om et spillende Tromsø-lag.

Kun to minutter var spilt på Åråsen da TIL åpnet målkontoen for høsten, og selvfølgelig var det formspilleren Thomas Lehne Olsen som satte ballen i kassa.

Et langt innkast fra Hans Norbye ble stusset videre av Simen Wangberg. I boksen plukket Thomas Lehne Olsen opp ballen, som var både god og heldig da han ga TIL ledelsen.

TIL fortsatte, og kunne ha ledet med to da Lillestrøm utnyttet en forsvarstabbe. Kent-Are Antonsen skled, og Erling Knudtzon plukket opp ballen i boksen. Han serverte til Malaury Martin, som scoret mot TIL for andre året på rad — 1-1. Like før halvtimen var spilt var det Lillestrøms tur til å dumme seg ut. Keeper Jacob Faye-Lund glapp ballen ut i feltet, der Sofien Moussa plukket opp ballen. Den la han inn i boksen, og Mikael Norø Ingebrigtsen kunne enkelt sende TIL i ledelsen for andre gang.

– Vi skal unngå å være feige nå, sa TIL-trener Bård Flovik i pausen, og fikk heldigvis mer å juble for fem minutter etter hvilen.

Moussa «stjal» straffe

Thomas Lehne Olsen gikk ned i boksen, og dommer Svein-Erik Edvardsen pekte på straffemerket. Moussa gikk fram og sendte TIL opp i 3-1. Kampen så kjørt ut, men med en snau halvtime blåste Bassel Jradi liv i kampen med et skudd fra omtrent 20 meter.

Men TIL ville mest, og vant fortjent 4-2 på Åråsen.