Lionel Messi (27) er for øyeblikket på landslagssamling med Argentina. Likevel er han gjenstand for massiv oppmerksomhet på spanske nettaviser tirsdag ettermiddag.

Årsaken er uttalene hans i et intervju med den argentinske avisen Diario Olé. For mens Messi tidligere i karrieren har sagt at han kommer til å avslutte karrieren i Barcelona, er han langt mer tvetydig om sin fremtid i den katalanske storklubben i det nevnte intervjuet.

— Jeg tenker på å få et stort år og vinne titlene vi ønsker i Barcelona, og ikke noe mer. Senere får man se. I fotballen kan mye skje. Jeg har sagt at jeg kunne ønske meg å være der for alltid, men alt går ikke alltid som man vil, sier Messi.

- Det du sier er at dersom du drar, vil det ikke være din avgjørelse, men fordi noen andre ber deg om det?

— Ja, det har jeg sagt mange ganger. Hvis det var opp til meg ville jeg blitt for alltid. Men som jeg sa nylig, skjer ikke alt som man vil, spesielt i fotballen, der ting endrer seg så mye og der det skjer så mange ting. Det er komplisert, spesielt på grunn av tiden vi opplever i Barcelona, sier Messi.

Messis uttalelser er store nyheter i spansk sportspresse. «Messi, lei av kritikk, lar fremtiden ligge i løse luften», skriver den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo. «Messi antyder sitt "adiós" til Barcelona», skriver AS.

Sistnevnte er en avis rettet mot Real Madrid-tilhengere, noe som synes i resultatene av spørreundersøkelsen «Tok Messi farvel til Barcelona?», der nesten 60 prosent har stemt «ja» i skrivende stund.

Skuffelser i Barcelona

Ting har ikke gått på skinner for Barcelona siden stjernetrener Pep Guardiola forlot klubben i 2012. I 2013 ble det riktignok seriegull under Tito Vilanova, men 2013-2014 sesongen endte troféløs.

Denne sesongen hadde Barcelona fått en drømmestart på serien før de tapte storkampen mot Real Madrid i oktober. Helgen etter fulgte et sjokktap på hjemmebane mot Celta Vigo.

Messi og co. tapte også 2-3 for Paris Saint-Germain i Champions League.

— Det er en veldig stor klubb. Når man taper to kamper etter hverandre begynner problemene å komme, og kritikken kommer fra alle kanter, sier Messi.

Messi og Argentina møter Portugal på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford tirsdag kveld. I intervjuet toner Messi ned viktigheten av at det er et møte med rivalen Cristiano Ronaldo.

— Det er viktig å vinne for det tillater oss å jobbe med ro, men det har ikke noe å si at det er Cristiano og jeg. Det er seriøst bare én av mange kamper, sier Messi.

Vil avslutte karrieren i moderklubben

Den argentinske superstjernen har spilt hele sin profesjonelle karriere i Barcelona, etter at han sluttet seg til klubben som 13-åring. Før det spilte han ungdomsfotball for Newell's Old Boys i hjembyen Rosario.

I 2013 gjorde Messi det klart at han ønsker å avslutte karrieren i nettopp Newell's Old Boys, selv om han også har uttalt at planen er å spille i Barcelona hele karrieren.

Den franske storklubben Paris Saint-Germain og italienske Inter har oppgjennom årene vært trukket frem som mulige nye klubber for Messi.

Argentineren er for lengst en legende i Barcelona, etter å ha scoret utrolige 250 seriemål for klubben.