— Jeg har blitt drillet i den hengende spissrollen. Det passer meg fint, jeg har lyst til å score flere mål og ende på tosifret i år, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen etter torsdagens trening på Sparebanken Sør Arena.

17 åringen er med sine åtte mål i eliteserien toppscorer for Start. Men det er lenge siden han har scoret – siste mål kom borte mot Tromsø 12.juli. Siden den gang har han spilt mest sentralt på midtbanen, uten å score.

Denne uken har Starts stortalent blitt drillet i tospann med Lars-Jørgen Salvesen. Mye tyder på at de to ungguttene starter på topp for Start i kampen mot Sandefjord lørdag.

Spilte sammen mot Bodø

— Jeg er absolutt klar for det. Jeg føler jeg kom tilbake fra landslagssamling (G18) i forrige uke med masse energi. Jeg synes det går bra på trening nå, og jeg gleder meg veldig til kampen mot Sandefjord, sier Ajer.

— Det hadde vært gøy. Jeg er veldig klar om jeg får sjansen, sier Salvesen, som spilte sammen med Ajer på topp da Start tapte 1-5 mot Bodø/Glimt tidligere i år. Da scoret Salvesen 1-0 for Start etter forarbeid av Ajer. De to fungerte godt sammen de første 20 minuttene.

Start har slitt offensivt etter at Bård Borgersen tok over i begynnelsen av september. Laget har kun scoret to mål på de fire første kampene til den nye treneren – Espen Børufsen mot Sarpsborg og Håkon Opdals legendariske midtbanemål mot Vålerenga.

Har tatt ut laget

Duoen Mads Stokkelien og Mathias Rasmussen har startet de tre siste kampene på topp for Start uten å bidra i målprotokollen. De to starter trolig på benken mot Sandefjord.

— Jeg har bestemt meg for hvem som starter, men det er ikke offentlig, sier Bård Borgersen.

— Hva slags vurderinger gjør du helt fremme?

— Det funket ikke mot Rosenborg sist, og det er gjort noen vurderinger, sier Borgersen, som ved å flytte Ajer frem på banen trolig gir plass til Andreas Hollingen sentralt på midtbanen sammen med Henrik Breimyr. Moldenseren har hatt noen meget gode treninger i landslagspausen.

— Jeg sa til ham da han var tilbake fra skade at han må bli kvitt smerter og ikke gå og kjenne etter. Han er god når han er på 90 prosent, men på 100 prosent er han brilliant. Han er veldig skarp nå, sier Borgersen.