West Hams reservelag — Liverpools reservelag 3-2 (e.e.o)

Han er egentlig på utlån hos nivå tre-klubben Peterborough, men onsdag kveld storspilte Martin Samuelsen (18) for West Hams reservelag mot Liverpool i cupen.

18-åringen fra Haugesund markerte seg med flere gode involveringer i semifinalen, og da oppgjøret gikk til ekstraomganger oppsto situasjonen som kanskje bikket kampen i West Hams favør.

Martin Samuelsen fintet seg forbi et par Liverpool-spillere før han utfordret forsvarsstjernen Martin Skrtel (31). Vi lar Samuelsen selv forklare resten:

foto
Martin Samuelsen er denne sesonge på utlån hos Peterborough i League One (nivå tre). Selv om han er på utlån kan han spille U21-fotball for West Ham, som eier ham. Foto: Reuters

– Han var sistemann. Jeg lot som jeg skulle skyte, og da tok han meg. Han var ikke happy da, altså, sier en leende Martin Samuelsen til Aftenposten.

– Skrtel sa «Next time, smash him»

Martin Skrtel reagerte kraftig og mente tilsynelatende at Samuelsen gikk altfor lett i bakken. Slovakeren fikk sitt andre gule kort og ble dermed utvist, og Liverpool måtte spille de siste minuttene med én spiller mindre på banen.

– Like før han ble utvist utfordret jeg et par Liverpool-spillere og dro et par finter på høyresiden av banen. Da hørte jeg Skrtel si: «Next time, smash him». Så var det i stedet han som gjorde det selv. Det var gøy, det, men ikke minst veldig viktig for oss, sier en tydelig fornøyd Samuelsen.

foto
Liverpool-spiller Martin Skrtel er på vei tilbake etter å ha slitt med skader store deler av sesongen. Foto: NTB Scanpix

På dette tidspunktet var stillingen 2-1 til West Ham. Liverpool klarte likevel å slå tilbake ganske raskt. I kampens 110. minutt utlignet Sheyi Ojo til 2-2, men bare minuttet etter fikk West Ham inn den matchavgjørende 3-2-scoringen.Dermed er London-klubben klar for sin første finale i den relativt nye turneringen U21 Premier League Cup . I finalen venter Hull City.

Lyst til å vite mer om Martin Samuelsen? Da kan vi anbefale dette intervjuet:

I West Hams direkterapportering fra kampen fikk Samuelsen masse ros.

– Samuelsen har vært aldeles strålende i kveld, var dommen da 18-åringen ble byttet ut etter 120 minutter på banen.

– Samuelsen tar ansvar og viser frem noen utrolige ferdigheter. Han viser frem sin indre Payet (West Hams store stjernespiller denne sesongen, journ.anm). Fantastiske saker, publikum er fulle av beundring, står det i kamprapporten.

Liverpool.no-journalist: – Fem sekunder med magi

Lars Frøsland fulgte kampen på TV for liverpool.no. Han lot seg imponere av enkelte detaljer fra Martin Samuelsen, men han mener samtidig at 18-åringen har spilt betydelig bedre kamper.

–Han var mye bedre i cupkampen mot West Bromwich, for eksempel. Men med tanke på at han ble kastet inn på West Hams lag mot Liverpools sterke mannskap, så klarte han seg bra, sier Lars Frøsland.

– Han hadde en detalj i den ene ekstraomgangen ... Det var fem sekunder med magi, det skal han ha. Totalt sett var det en kamp til godkjent pluss, sier Frøsland.

Nordmannen er egentlig på utlån fra West Ham til nivå tre-klubben Peterborough, men han ble onsdag hentet til London for å spille oppgjøret i reservelagscupen. Torsdag reiste han med tog tilbake til Peterborough, som ligger 45 minutter nord for London.

foto
Martin Samuelsen presenterte seg for alvor for det engelske fotballpublikummet da han herjet i Peterboroughs cupkamp mot West Bromwich. Kampen endte riktignok med at 18-åringen bommet fra straffemerket. Foto: Reuters

Samuelsen, som ikke har spilt en kamp på rundt to uker på grunn av en skade, er godt fornøyd med egen prestasjon mot Liverpool.– Nå er jeg skadefri og back on track. Jeg var god i går, men samtidig følte jeg meg litt rusten. Jeg hadde noen unødvendige balltap, men de gode tingene jeg gjorde overskygget kanskje det. En godkjent kamp, sier Samuelsen.

Nå skal han fullføre resten av sesongen hos Peterborough, men hvis det ikke kræsjer med League One-klubbens kamper, skal 18-åringen spille finalen mot Hull i reservelagscupen for West Ham.

– Etter sesongen drar jeg tilbake til West Ham og blir en del av førstelagstroppen i oppkjøringen til neste sesong. Jeg har troen på at jeg kan gjøre det bra da og etablere meg som en del av A-troppen. Kvalifiserer vi oss for Europa League eller Champions League blir det så mange kamper i løpet av sesongen at da blir jeg nok uansett, sier Samuelsen.

PS! Martin Samuelsen er nylig tatt ut på U21-landslaget. – Jeg gleder meg til å spille for Norge igjen og forhåpentligvis gjøre det bra i kampene mot Nederland og Spania, sier 18-åringen.

Slik stilte Liverpool:

Bogdan, Randall, Flanagan, Skrtel, Maguire, Chirivella, Teixeira, Brannagan, Sinclair, Kent, Ojo.

Benk: O’Hanlon, Firth, McLaughlin, Hart, Brewitt.

Slik stilte West Ham:

Spiegel, Pike, Hendrie, Dobson, Henry, Oxford (Kaptein), Makasi, Cullen, Hector–Ingram, Browne, Samuelse

Benk: Neufville, Howes (keeper), Diangana, Rice, Kemp

Hør siste episode av podcasten Aftenpodden Sport. Jan Åge Fjørtoft og Bertil Valderhaug oppsummerer den norske suksessvinteren sammen med programleder Kjetil Flygind: