Peterborough — West Bromwich 1-1 (4-5 etter straffer)

Martin Samuelsen (18) viste fram sin eminente teknikk og herjet med Premier League-spillerne fra West Bromwich onsdag kveld, men det var ikke nok til å hjelpe Peterborough videre i FA-cupen.

Samuelsen var en av to Peterborough-spillere som ikke greide å score i straffesparkkonkurransen, og West Bromwich vant 4-3 etter 1-1 i selve kampen.

— Det er definitivt et av de største øyeblikkene i min karrière. Da teller jeg ikke med den straffen, sier Samuelsen til Aftenposten.

Samuelsen har fått mange reaksjoner etter en kamp der han av en rekke profilerte eksperter ble trukket frem som banens beste.

— Det er blitt en del meldinger. Jeg spilte bra og er veldig fornøyd med kampen, sier Samuelsen.

— Fantastiske ferdigheter

18-åringen husker lite av straffebommen.

— Det var blackout. Jeg husker ingenting, sier han.

Til tross for straffemissen roses Samuelsen for prestasjonen i cup-kampen. I lokalavisen Peterborough Today får nordmannen karakteren 9 på spillerbørsen.

— Han stjal oppmerksomheten med noen fantastiske ferdigheter som ofte fikk spillere som McClean og Gardner til å ligne på nybegynnere på midtbanen, skriver Alan Swann, sportssjef i Peterborough Today.

James McClean og Craig Gardner har 22 Premier League-kamper hver for West Bromwich denne sesongen.

— Samuelsens farligste motstander var en svak dommer som lot flere forseelser gå ustraffet. Hvis han bare kunne timet den siste pasningen eller skutt bedre, ville han vært ustoppelig. Han ble fortjent banens beste og den dårlige straffen bør ikke ta noe fra en prestasjon av høy klasse, skriver Swann videre i vurderingen av 18-åringen.

Lyst til å vite mer om Martin Samuelsen? Da kan vi anbefale dette intervjuet:

— Hører hjemme på dette nivået

Etter onsdagens kamp vier Daily Mail en hel artikkel til en profil på Samuelsen.

— Det ser ut til at han hører hjemme på dette nivået, sa BBC-ekspert og tidligere toppspiss Alan Shearer etter kampen.

— Samuelsen har vært briljant i dag, han har vært outstanding. Merk dere navnet, sa TV-kommentatoren underveis i oppgjøret om nordmannen.

Også tidligere storspiller Gary Lineker så ut til å la seg imponere, og nominerte 18-åringen til å bli kåret til banens beste spiller. Ifølge Lineker ble onsdagens kamp sett av 5,6 millioner i England.

— Han spilte bra, han var veldig spennende. Han startet bak spissene, men beveget seg overalt, og hadde noen bra driblinger, vurderer The Times-kommentator Henry Winter overfor Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Etter kampen fikk Samuelsen plaster på såret i form av trøstende ord fra manager Graham Westley.

— Han var modig som gikk frem og tok en straffe. Han er et fantastisk talent, og kommer til å bli litt av en spiller, sa han.

— Når vi spiller mot 11 mann fra Premier League er det ganske sykt å bli trukket frem som banens beste av Gary Lineker og andre. Det tar jeg med meg videre, sier Samuelsen.

Samuelsen er på utlån fra Premier League-klubben West Ham. Planen er å vende tilbake til London-klubben til sommeren.

— West Ham er veldig fornøyde med meg. Jeg fikk meldinger fra ansatte der etter kampen, sier Samuelsen, som har noen punkter han vil forbedre.

— Det handler om å score og skape målsjanser og assists. Jeg må luke vekk noen småfeil som kommer når du er sliten og jobbe med å holde konsentrasjonen oppe. Det er litt smårusk her og der, men jeg er der jeg bør være, sier Martin Samuelsen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: