Peterborough — West Bromwich 1-1 (4-5 etter straffer)

Martin Samuelsen (18) viste fram sin eminente teknikk og herjet med Premier League-spillerne fra West Bromwich, men det var ikke nok til å hjelpe Peterborough videre i FA-cupen.

Samuelsen var en av to Peterborough-spillere som ikke greide å score i straffesparkkonkurransen, og West Bromwich vant 4-3 etter 1-1 i selve kampen.

Ben Foster ble helt for eliteserielaget. Han reddet skuddene til Samuelsen og Lee Angol. Da gjorde det ikke noe at lagkaptein Darren Fletcher, som scoret WBAs mål i kampen, skjøt utenfor på sin straffe.

Den norske unggutten på Peterboroughs midtbane var kampens beste spiller og hadde fortjent en bedre avslutning på kvelden.

— Samuelsen har vært briljant i dag, han har vært outstanding. Merk dere navnet, sa TV-kommentatoren underveis i oppgjøret om nordmannen.

Han var ikke alene om å la seg imponere av Samuelsen. Også tidligere storspiller Gary Lineker så ut til å la seg imponere, og nominerte 18-åringen til å bli kåret til banens beste spiller.

Rystet

Etter kampen fikk Samuelsen plaster på såret i form av trøstende ord fra manager Graham Westley.

— Han var modig som gikk frem og tok en straffe. Han er et fantastisk talent, og kommer til å bli litt av en spiller, sa manageren ifølge den britiske journalisten Henry Winter.

Hjemmelaget fra nivå tre rystet gjestene i onsdagens omkamp og tok ledelsen ti minutter ut i annen omgang. Angol førte opp på en hurtig kontring og fant Jon Taylor. Han utfordret gjestenes James Chester og sendte et skudd i nettet via WBA-forsvareren.

Premier League-laget var i alvorlig trøbbel, men ble berget av lagkaptein Darren Fletcher da han utlignet i det 71. minutt. Saido Berahinos innlegg ble dårlig klarert, og Fletcher banket den i mål på halvvolley.

Begge lag kom til sjanser i hektiske sluttminutter av ordinær tid, men gjestene var nærmest. Michael Bostwick reddet på streken da Berahino kom til avslutning.

Herjet

Samuelsen, som er i klubben på en leieavtale fra West Ham, startet på hjemmelagets midtbane og markerte seg umiddelbart. Han suste forbi motspillere, og WBA måtte gjentatte ganger ty til ulovligheter for å stoppe ham.

Det var den norske 18-åringen som gang på gang leverte tekniske finesser som fikk det til å gå et sus gjennom publikum.

I det 99. minutt var han veldig nær scoring da han lurte James McClean, satte fart forbi ytterligere to motspillere og sendte et venstrebeinsskudd rett over mål.

WBA hadde de største sjansene til å avgjøre i ordinært spill. Gabriel Zakuani reddet en volley fra Craig Gardner på streken i det 114. minutt, og i siste minutt nikket Berahino utenfor fra fri posisjon.