Othellos – APOEL 1-2

53 minutter ut i borteoppgjøret mot Othellos i den kypriotiske ligaen, hadde John Arne Riise tilsynelatende full kontroll halvveis inn på motstanderens halvdel.

Men så bestemte nordmannen seg for å slå en støttepasning. Det gikk fullstendig galt.

— Jeg beklager

Pasningen ble snappet opp av en Othellos-spiller, som satte fart og spilte igjennom Thiago Santos. Den brasilianske angrepsspilleren hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 til hjemmelaget.

Og det hele startet med Riises horrible feilpasning.

  • Se klippet her (ekstern lenke).

— Jeg gjorde en feil før det ene baklengsmålet. Det var veldig dumt, men slike ting skjer. Jeg beklager det, skriver Riise på sin Facebook-side.

Men 34-åringen skulle heldigvis slå tilbake. Ti minutter senere kom Riise rundt på venstrekanten og slo innlegget som fant APOEL-spiss Gustavo Manduca inne i feltet. Pasningen var langt fra ferdigscoret, men Manduca dempet ballen på brystet og vippet den forbi en motspiller før han banket inn utligningen.

Her setter Barcelonas Gerard Pique inn sin scoring mot APOEL i Champions League-oppgjøret forrige uke. Barcelona vant 1-0. Riise var ikke med i troppen. Foto: Ap

— Føler meg bedre og bedreAPOEL ledet serien allerede før denne runden, men slet likevel med å slå Othellos – som ligger nest sist i kypriotisk eliteserie. Men fem minutter før slutt headet Rafik Djebbour inn seiersmålet. 2-1!

— Svært viktig seier og tre poeng! Vi kjempet tilbake og jeg fikk en assist før vi scoret vinnermålet fem minutter før slutt. Jeg føler meg bedre og bedre for hver eneste kamp og ser frem til resten av sesongen. Heia APOEL! skriver APOEL-backen.

Riise har ikke fått noen drømmestart på karrieren i Kypros. Den tidligere landslagsbackenble vraket til Champions League-kampen mot Barcelona for én uke siden og var ikke engang med i troppen.

— Treneren brukte Riise mot AEL i en tøff kamp lørdag, og der viste han at han ikke er klar, forklarte den kypriotiske journalisten Eirini Spiropoulou overfor Aftenposten forrige uke.

I serien har Riise riktignok notert seg for flere målgivende pasninger - deriblant to i debuten.

PS! APOEL topper serien i Kypros etter fem seirer og én uavgjort på seks kamper. Serielederen har fire poeng ned til Apollon på andreplass.

Fakta:

John Arne Riise

  • Alder: 34 (født 24/9 1980)

  • Landskamper/mål: 110/16

  • Klubb: APOEL Nikosia (Kypros).

  • Tidl. klubber: Aalesund, Monaco, Liverpool, Roma, Fulham. (©NTB)