John Arne Riise (34) er klar for en ny dose fotball med kremen. Han avfeier at han spiller på Kypros for pengenes skyld.

I 2005 vant Riise mesterligaen med Liverpool. Det skjedde etter straffesparkkonkurranse mot Milan i Istanbul. Nordmannen bommet på sitt forsøk, men ble mester likevel.

To år etter møttes klubbene i ny finale. Da vant Milan 2-1. Tirsdag jakter Riise på sensasjon med APOEL Nikosia mot Ajax. Kypriotene — uten en ikke kampklar nordmann - tapte knepent 0-1 borte mot Barcelona i første runde.

— Jeg gleder meg som en unge. Det at jeg skal få oppleve dette eventyret igjen, betyr mye for meg. Det blir ikke større på klubbnivå, sier Riise til NTB.

- Betyr dette klubbvalget at du høyst trolig ikke avslutter karrieren i Norge?

— Jeg er 34. (Ole Einar) Bjørndalen blir 41. Holder kroppen, er motivasjonen på plass. Jeg opplever en litt ny vår akkurat nå.

Skjønner lite

Ajax spilte 1-1 mot Paris St. Germain i sin åpningskamp. Det tok lang tid før Riise fikk ny klubb i sommer. Fulham-kontrakten løp ut i mai.

- Noen hevder at ditt valg av klubb er gjort av økonomiske hensyn og at du kunne fått langt større sportslige utfordringer andre steder?

— Da vil jeg si at de har lite innsikt i hva de snakker om. Jeg tror ganske sikkert dette ikke er min siste proffkontrakt. Blir det større enn Champions League?

Riise har kjempeerfaring fra europacupkamper. Tirsdag spiller han for 110. gang i europeisk klubbfotball.

Avtalen med APOEL gjelder for to sesonger.

I den andre kampen i gruppen møtes PSG og Barcelona. (©NTB)