BYÅSEN – NORDSTRAND 28-25

Etter en førsteomgang etter oppskriften ledet Byåsen 15-8 mot poengløse Nordstrand, som hadde tapt alle sine kamper de første seks serierundene.

I andre omgang økte så Marit Røsberg Jacobsen den ledelsen til 16-8 – men så begynte ting å gå galt for Byåsen.

Det aggressive 3-2-1-forsvaret ble ikke lenger like aggressivt – og Nordstrand klarte også å justere seg. Dermed begynte Oslo-laget å komme til stadig flere gode skuddmuligheter, mens Byåsen på sin side tok mange dårlige skuddmuligheter.

— Det burde likevel ikke fått noen betydning, mener Byåsen-trener Claus Mogensen, og mener at litt kladd i andre omgang ikke burde vært nok til å skape spenning mot ligaens svakeste lag.

— Når vi leder med sju halvveis, så skal det ikke bli så spennende, slår han fast.

Uventet for Henriksen

For spennende ble det. Nordstrand snek seg innpå – og fra 16-8 etter 31 minutter, sto det 25-25 med to minutter igjen på klokka.

— Det ble veldig spennende, ja. Jeg trodde ikke at det skulle bli så jevnt da vi ledet med sju i pausen, sier Marie Henriksen.

— Men alle lagene i toppserien er tøffe, så vi kan ikke slippe oss veldig mye ned, det så vi her, legger hun til.

Da poengene så ut til å kunne være sløst bort mot slutten, så våknet imidlertid Byåsen-jentene igjen. De siste to minuttene scoret de tre ganger og sørget for at det likevel ble to poeng.

— At vi klarer å svare og holde det i gang også når det ble jevnt, er noe positivt vi kan ta med oss fra denne kampen, sier Henriksen.

Stygg skade på Høgdahl

Laget hennes tok kommandoen helt fra start. Marit Røsberg Jacobsen ga Byåsen 1-0 – og ganske snart hadde de bygget seg opp en fin ledelse. 3-2 ble til 6-3 etter to Marie Henriksen-scoringer på rappen, og deretter klatret ledelsen videre til 9-4. 9-4-målet kommer nok likevel til å bli husket for at skaden til Moa Høgdahl. For samtidig som hun hamret ballen i det lengste hjørnet landet Høgdahl forkjært og ble liggende i store smerter på banen. Hun måtte bæres av mens tårene rant og ble deretter sendt til sykehuset for å få undersøkt omfanget.

Byåsen-ledelsen venter svar i løpet av søndag kveld på hvor alvorlig skaden, som kunne se ut som et kraftig overtråkk, er.

Til pause tok Byåsen med seg en sjumålsledelse med 15-8, men den ble altså spist opp i andre omgang – før en kraftanstrengelse helt på slutten igjen reddet poengene for Byåsen.