HALDEN — TERTNES 15-20

— Jeg kan ikke huske at vi har sluppet inn så få mål på en omgang før, sier Stine Skogrand om førsteomgangen mot Halden søndag.

I Østfold sto nemlig Tertnes' forsvar som en levende vegg i den første halvtimen, og slapp bare inn fire mål fra hjemmelaget.

Faktisk tok det hele 36 minutter før Halden scoret sitt sjette. En særdeles imponerende prestasjon.

— Vi hadde et godt press over hele linjen, og vi fikk enten blokkert skuddene slik at Marie (Davidsen) kunne plukke dem eller presset dem til å skyte utenfor, sier landslagsspilleren.

- Mye på tvers

Hun var likevel ikke fornøyd med det Tertnes presterte over 60 minutter. For selv om laget sto godt defensivt, slet de med å få flyt i det offensive spillet. Dermed ble det målfattig i Halden.

Tertnes vant 20–15. — Det føltes som om vi var "hakkete" i det offensive spillet. Ballen gikk mye på tvers, og vi hadde mange lange angrep hvor vi ikke kom til store sjanser, sier Skogrand, som ble kampens toppscorer med sine fem mål.

- Gjør det noe så lenge dere vinner?

— Vi var heldigvis såpass gode bakover at kampen var avgjort til pause, men vi er langt fra fornøyd med at vi ikke er der vi skal være. Det kommer mange viktige kamper fremover, så vi må være bedre enn dette, sier hun, og legger til:

På annenplass

— Men det er bra at vi vinner på en middels dag. Selv om vi skal være bedre enn Halden på papiret.

Med seieren ligger Tertnes fortsatt svært godt an i eliteserien etter at syv kamper er unnagjort. Til tross for en del utskiftninger før sesongen, ligger laget på en solid annenplass på tabellen – kun poenget bak ledende Glassverket.

Bak dem lurer Larvik, som fortsatt ikke har hentet inn forspranget Tertnes startet med før sesongen. Den suverene klubben startet som kjent årets sesong med minuspoeng etter økonomiske problemer.