LARVIK (Aftenposten.no): Larvik lignet ualminnelig lite på en fjorårsfinalist da russiske Rostov-Don fyrte av kanonene i Arena Larvik lørdag kveld. Det ble tap 21-27, etter at gjestene hadde avgjort kampen lenge før sluttsignalet.

Etter et kvarter sto det 1-9! Har LHK noen gang opplevd en verre start på hjemmebane?

Storvokste Rostov-jenter fyrte av fra distanse, og omtrent alt gikk inn bak Sandra Toft. Etter å ha vært borti to av 14 skudd ble hun byttet ut med Alma Hasanic etter snaut 20 minutter på stillingen 4-12. Da begynte Larvik-trener Tor Odvar Moen å få effekt av sin time out nummer to, som kom allerede etter et kvarter. Den etterlyste aggressiviteten i forsvar var på plass, og Amanda Kurtovic ble flyttet fra høyre kant og inn som midtback.

TUNG KAMP: Amanda Kurtovic (t.v.) med et skuddforsøk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tynnere Larvik-stall

Anja Hammerseng-Edin pådro seg en strekkskade mot Vipers og måtte stå over Champions League-åpningen. Når også Alina Wojtas og Tine Stange er ute med skader, måtte Moen ty til forsvarsspesialisten Mari Molid på venstrebacken. Molid forsøkte seg fem ganger mot Katrine Lunde uten å få mål, inkludert et straffekast.

Men det var ikke bare Molid som ble rådløs mot et høyt og kompakt forsvar. Uten sin kjente kontringer måtte LHK slite i etablert angrep, og det ble mange forsøk på dårlige muligheter.

Det siste passet Katrine Lunde godt. Hun viste sedvanlig klasse og åtte av 18 skudd den første halvtimen.

Langt frem for Larvik

Larvik-trener Moen regner med å få et lag som blir bedre og bedre utover sesongen, etter hvert som skadede spillere kommer tilbake. Det kan trenges.

Etter å ha kjempet seg opp til 10-14 ved pause, rykket russerne fra igjen – ikke minst takket være Katrine Lunde, som blant annet reddet et straffekast fra Nora Mørk. Eller to? Etter å ha reddet ett fra Nora, lobbet Larvik-jenta i tverrliggeren på det neste forsøket – og keepere regner alltid det som redning.

Halvveis i annen omgang var Rostov-Don oppe i ni måls ledelse, og løpet var kjørt – selv om Vestfold-laget fikk pyntet litt på resultatet mot slutten.

Sesongens første møte med topp internasjonal motstand ble et sjokk for Larvik. En trøst kan være at Rostov-Don fremsto, anført av sin elegante og skudfarlige playmaker Ekaterina Ilina, som meget solide. Kanskje kan det bli lettere motstand mot de to andre lagene i gruppen, Krim og Baia Mare?

En trøst er også at tre av fire lag går videre til hovedrunden.