Lørdag kveld er det avkast for en ny sesong med Champions League. Larvik tar i mot Rostov-Don hjemme og møter et lag bestående av russere og ukrainere – og én vestlig jente, Katrine Lunde.

— Jeg trives veldig godt i Rostov. Det er en hyggelig klubb med snille mennesker, sier sørlandsjenta, som ble plukket opp av sin gamle Viborg-trener Jan Leslie da det skar seg mellom henne og Györ.

Men det ble ikke akkurat noen nedtur i karrièren å flytte mot Svartehavet. Lønnen er enda bedre enn i Györ – og der var den god, med over en million kroner netto. I tillegg har Rostov tatt mål av seg til å bli Russlands nye storklubb – etter at Dynamo Volgograd og Lada Togliatti – med ett unntak - har representert landet i Champions League de siste 13 årene.

Første kamp med motstand

Som i så mange andre håndballserier er forskjellen mellom de beste og dårligste lagene stor også i Russland.

– Vi har vunnet de første kampene i serien med store sifre, men det har vært mot noen av de dårligere lagene. Det blir spennende å se når vi får bedre motstand, men jeg tror vi har et godt lag, sier Katrine, som har funnet seg godt til rette i millionbyen Rostov nær Svartehavet, der hun bor i leilighet med samboeren Nikola Traikovic og datteren Atina. Den tidligere fotballspilleren har tatt av seg drakten, men satser videre på fotballen gjennom FIFAs trenerkurs.

Katrine har kontrakt med Rostov Don ut neste sesong, men vet ennå ikke hva som skjer etter det. Kroppen avgjør en del for 35-åringen.

Mye landslag, lite Champions League

Katrine Lunde har fortsatt store ambisjoner – og ville aldri gått til en klubb som ikke har det samme. En solid industribedrift i Rostov står bak den nye satsingen.

— Mange av spillerne har internasjonal erfaring gjennom landslag, men det er ikke så mange som har spilt Champions League. Vi får se hvordan det slår ut, men jeg har tro på at vi kan nå langt, sier Katrine, som har gått til topps to ganger med Viborg og to ganger med Györ.

- Er dere favoritter mot Larvik?

— Larvik får være favoritter. De har hjemmebane og var i finalen i fjor, sier Lunde, som har en god statistikk mot Vestfold-laget. Hun hadde mammapause da LHK vant 26-25 borte mot Györ i februar.

Må unnvære Anja Hammerseng-Edin

Tor Odvar Moen har rykket opp fra assistent til sjef i Larvik. Etter den økonomiske krisen i fjor har han en tynnere stall denne sesongen, men kvaliteten er det lite å si på.

— Jeg er mer opptatt av at vi kommer til gode avslutningsmuligheter enn størrelsen på stallen. Men vi har en utfordring etter at Anja (Hammerseng-Edin) fikk en skade mot Vipers. Vi skulle gjerne hatt henne på venstrebacken. Men vi har et lag med landslagsspillere eks-landslagsspillere og jenter som har lyst til å bli landslagsspillere, sier Moen.

— Det ser lyst ut, og vi vil bli enda sterkere utover sesongen når vi får tilbake Anja (allerede neste helg?), Tine Stange, Alina Wojtas og kanskje kommer også «Linka» (Linn-Kristin Riegelhuth Koren) etter hvert.

- Rostov?

— Vi fikk høre i fjor at de skulle satse, så vi har hadde dem på radaren da de spilte E-cup. Med danske Jan Leslie som trener fletter de sammen det beste fra russisk håndball og det beste fra skandinavisk håndball. Det er et kvalitetslag.

- Gjør Katrine Lunde det verre for dere?

— Katrine ville ha forsterket mange lag, og hun forsterker Rostov, men vi har ikke hatt noe spesielt fokus på henne, sier Tor Odvar Moen.