Etter 3-2 borte mot AIK i går, kunne Malmö juble for et suverent seriegull i Sverige.

Laget som ledes av norske Åge Hareide, festet og feiret mesterskapstittelen på Restaurant Hipp – en nattklubb i Malmö sentrum – til langt på natt.

Rekken av gratulanter har virket endeløs, og nå har også byens største stjerne slengt seg på. Via sin app «Zlatan unplugged» kommer Zlatan Ibrahimovic med sin hyllest av gamleklubben.

«Grattis Malmö FF med seriegullet. Som jeg sa tidligere, vi ses på scenen på Fotballgallaen! skriver Zlatan.

Zlatan startet seniorkarrieren i Malmö i 1998 og ble raskt en publikumsfavoritt. Sommeren 2001 ble han solgt til den nederlandske storklubben Ajax. Og resten er historie: Svensken har tatt ni seriegull – i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og nå til sist, Paris Saint-Germain.

Men superstjernen har altså ikke glemt hvor han kommer fra.

Konsentrer seg om CL

Åge Hareides første sesong i Malmö har mildt sagt vært imponerende. Nordmannen – som overtok etter nåværende Brann-trener Rikard Norling — har tatt laget til Champions League, og Hareides menn har ledet serien fra runde én.

Med tre kamper igjen av Allsvenskan sikret de altså gullet i går – med 59 poeng. 12 poeng foran IFK Göteborg på andreplass.

— Det var deilig å få det overstått. Nå kan vi konsentrere oss om Champions League. Det har vært en ultimat sesong for oss, sa Hareide til svenske C More i går.

Lagets toppscorer Markus Rosenberg har hatt en eventyrlig sesong. I går ble han nok en gang helten.

— Det er en herlig følelse. Det er annerledes å vinne slik, når det ikke blir klart før siste serierunde. Det har ligget rett foran oss, og det har føltes som det har vært klart en stund. Nå kjennes det skikkelig klart, og det er veldig deilig, sier Rosenberg, ifølgeAftonbladet.

Fakta

Åge Hareide

  • Alder: 61 (født 23. september 1953 i Hareid)

  • Yrke: Fotballtrener

  • Klubb: Malmö FF

  • Tidligere klubber som trener: Molde, Helsingborg (Sverige), Brøndby (Danmark), Rosenborg, Örgryte (Sverige), Viking.

  • Norsk landslagssjef 2004-2008. * Klubber som spiller: Hødd, Molde, Manchester City, Norwich.

  • Landskamper/mål: 50/5. * Aktuell: Vant Allsvenskan med Malmö søndag etter 3-2-seier borte mot AIK. (©NTB)