Boksuksessen «Jag är Zlatan» følges opp med dokumentarfilmen «Från Rosengård med mer än ett mål».

Ryktene om en oppfølger til boken «Jag är Zlatan» har svirret helt den svenske superstjernen sa følgende i et intervju:

— Det er ikke mange som kjenner min reise, men det er mange som kommer til å gjøre det snart.

Uttalelsen kom etter at Ibrahimovic passerte Sven Rydells 82 år gamle rekord i antall mål for det svenske landslaget. Men forfatteren den første Zlatan-boka, David Lagercrantz, avviste at en bokoppfølger var på gang.

SELVBIOGRAFI: Boken «Jag är Zlatan» ble en gigantisk millionsuksess. Foto: NTB scanpix

Han var nemlig opptatt med å skrive oppfølgeren til Stieg Larsson Millieniumsserie. Men nok om det.

Sendes førstkommende onsdag

Den nye dokumentarfilmen som har fått navnet «Från Rosengård med mer än ett mål», tar for seg Zlatans oppvekst, drivkraften bak å bli den beste, kampen mot rasisme og jakten på den svenske målrekorden.

«Dette er mitt personlige tilbakeblikk på de 50 mer eller mindre usannsynlige målene jeg har gjort for det svenske landslaget, som gjorde at jeg slo den 82 år gamle målrekorden», skriver Zlatan i sin app og fortsetter:

«Jeg er veldig stolt av rekorden min på landslaget, og jeg håper at denne dokumentaren kan vise alle dere unge mennesker som sliter med å oppnå deres mål, at alt mulig».

Den første delen av dokumentaren vises på svensk Kanal 5 allerede 8. oktober, mens del to vises 13. oktober.

— Dette er historien om hvordan en 82 år gammel svensk målrekord kan bli slått, og hvilken eksepsjonell og karismatisk utøver som gjorde det. Det var Ibrahimovic som fikk ideen om å lage denne dokumentaren.

— Produsent og regissør Tomas Axelsson har tatt dokumentären til et helt nytt nivå - mye takket være ypperlig innsats av far og sønn Ibrahimovic. Jeg er stolt og takknemlig for sluttresultatet, sier Calle Jansson, Executive Producer av dokumentaren og kanaldirektør i Discovery SBS TV i en pressemelding, ifølge Aftonbladet.

PS! Den todelte dokumentaren sendes på norske Max 16. og 23. oktober, sier sportssjef i SBS Discovery Jan-Erik Aalbu til Aftenposten.