AIK-MALMÖ 2-3

Da Malmös gullrivaler Elfsborg og IFK Göteborg tapte søndag, var det klart at Åge Hareides menn ville bli seriemester dersom de unngikk tap på bortebane mot AIK senere på kvelden.

Gulljagende Malmö vikk langt fra noen varm velkomst på AIKs storstue Friends Arena. AIK supporterne tente bengalske lys og viste frem et banner med teksten «Stockholm — ingen plats for snapphanar».

Snapphaner er et skjellsord som har blitt brukt mot folk fra Malmö eller andre deler av Skåne helt siden 1600-tallet.

Malmö satte imidlertid AIK på plass gjennom spillet på banen.

Isaac Thelin og Magnus Eriksson scoret henholdsvis like før og like etter pause, før AIKs Nabil Bahoui utlignet ledelsen med sine to mål.

I opptakten til kampen tente AIK-supporterne bengalske lys og gjorde det klart at de ikke synes noe om folk fra Skåne Foto: DIGITALSPORT

Malmös stjernespiller Markus Rosenberg feide all tvil til side da han scoret 3-2-målet fire minutter før slutt, noe som var nok til å sikre Malmös 18. seriegull.

— Deilig å få det overstått

— Det var deilig å få det overstått. Nå kan vi konsentrere oss om Champions League. Det har vært en ultimat sesong for oss, sier Hareide til den svenske TV-kanalen C More.

Hareide er Malmö-trener også neste sesong. Det bekreftet han etter kampen i et intervju med Expressen.

Malmös toppscorer Markus Rosenborg - som nok en gang ble helten søndag - tok sitt første seriegull.

— Det er en herlig følelse. Det er annerledes å vinne slik, når det ikke blir klart før siste serierunde. Det har ligget rett foran oss, og det har føltes som det har vært klart en stund. Nå kjennes det skikkelig klart, og det er veldig deilig, sier Rosenborg ifølge Aftonbladet.

Nåværende Brann-trener Rikard Norling var trener da klubben tok sitt 17. seriegull i fjor.

Har ledet etter hver eneste serierunde

Malmö har vært veldig imponerende denne sesongen, og Expressen har samlet noen av rekordene Hareides mannskap har slått i år.

— Malmö er første lag til å forsvare Allsvenskan siden Djurgården i 2003. — Gullet ble sikret tre omganger før slutt. Kun Helsingborg i 2011 har sikret gullet så tidlig.

— Malmö har ledet serien etter hver eneste serierunde. Kun Djurgården i 1954-55 har klart det tidligere.

Merittert

Åge Hareide omfavnet matchvinner Markus Rosenberg etter kampen. Foto: DIGITALSPORT

Kvelden før Hareides ligatriumf gratulerte 61-åringen gamleklubben Molde med Eliteserie-gull.Hareide vant NM med Molde i 1994, og har senere hatt stor suksess som trener.

Han vant seriegull med Brøndby i 2002, og gjorde det samme med Rosenborg her hjemme i 2003. Hareide har også vunnet Allsvenskan før, det gjorde han med Malmös rivaler Helsingborg i 1999. ## Vil hvile spillere

25. september uttalte Hareide at målsetningen ikke bare var å vinne ligaen, men å sikre gullet før landslagspausen. Det har Malmö og Hareide altså klart.

Nå vil Hareide trolig hvile spillere i sesongens tre siste Allsvenskan-kamper, i og med at klubben også deltar i Champions League. I den turneringen har Malmö også imponert så langt.Først tapte Malmö 0-2 mot Juventus, i en kamp der de frustrerte italienerne lenge, før de sikret seg en minneverdig seier mot Olympiakos onsdag.

Fakta om Åge Hareide

  • Alder: 61 (født 23. september 1953 i Hareid)

  • Yrke: Fotballtrener

  • Klubb: Malmö FF

  • Tidligere klubber som trener: Molde, Helsingborg (Sverige), Brøndby (Danmark), Rosenborg, Örgryte (Sverige), Viking.

  • Norsk landslagssjef 2004-2008. * Klubber som spiller: Hødd, Molde, Manchester City, Norwich.

  • Landskamper/mål: 50/5. * Aktuell: Vant Allsvenskan med Malmö søndag etter 3-2-seier borte mot AIK. (©NTB)