TIL 2-trener Lars Petter Andressen tror en overgang til Premier League-klubbens akademi kan være bra for Pozo.

– Han skal trene med U19 og reservelaget denne uken og spille reservelagskamp for Stoke, sier Andressen.

Og utelukker ikke at Pozo (tidligere Akre) forsvinner fra Alfheim.

– Han er TIL-spiller fortsatt, men vi er på en måte villig til å la ham gå, rett og slett for hans eget beste. Han har et fantastisk høyeste potensial, men det må klaffe rundt ham, sier Andressen.

Fra Metz

– Da handler det om kosthold og profesjonalitet, og vi har ikke et stort nok apparat til å ta vare på de spillerne som sliter med slike ting. Derfor har vi funnet ut at det kan være bedre for ham å prøve seg et annet sted, legger han til.

Pozo kom i september i fjor til Tromsø fra akademiet i den franske klubben Metz og har tidligere spilt for Follo og Vålerenga.

Flere i samme posisjon

– Hvordan skal han klare seg i England hvis det er vanskelig i Tromsø?

– Stoke har vertsfamilier, og de største klubbene har et apparat rundt spillerne. Det vil kanskje gjøre det enda lettere. Kanskje får han muligheten til å få moren sin over også, som med Ulrik (Yttergård Jenssen i Lyon) i starten. Vi har troen og ønsker at han skal bli fotballspiller, men det kan være bedre for ham at det skjer et annet sted, sier Andressen, som også er fotball-sportssjef på NTG.

– Han har jo vært i Metz og hatt andre muligheter i utlandet også og på sitt beste er han veldig god. I hans posisjon har vi også spennende spillere, som Brage Berg Pedersen, Jakob Mamush Lillestjerna og Mikael Norø Ingebrigtsen. Summen av alt gjør at det kan være positivt for William å prøve seg et annet sted, og når han får en såpass bra mulighet som Stoke er det bare gledelig, sier Lars Petter Andressen.