ALFHEIM (iTromsø): Seksjonsleder ved juridisk avdeling i Norges Fotballforbund (NFF), Espen Auberg, bekrefter til VG at de har mottatt en protest fra Sandefjord. Striden kjerne at dommeren først godkjente Kjell Rune Sellins 0-2-mål, for så å annullere for offside. Og noen fotballeksperter mener dette både var feil og at dommeren kan ha blitt påvirket av reprisen fra storskjerm og publikums påfølgende reaksjoner.

Kjell Rune Sellin, her i duell med Tromsøs Gjermund Åsen, fikk en scoring annullert søndag kveld. Nå har klubben lagt inn protest. Foto: NTB Scanpix

NFF har også mottatt en forklaring fra dommerteamet, og de vil trolig også be om en forklaring fra Tromsø. Deretter skal saken videresendes til doms— og sanksjonsutvalget.– Hvis Sandefjord får medhold, er det mest sannsynlig at kampen må spilles på nytt, forklarer Auberg til VG.

– Storgleder oss

Det synes i så fall TIL er helt greit.

– Vi forholder oss til det NFF bestemmer i denne saken. Vi er rolige og stresser ikke med det og tar til etterretning det de beslutter. Skulle det bli omkamp, kommer vi til å storglede oss til det og ser bare muligheter. Det er ikke noen annet enn fantastisk om det skulle skje. Nå får vi la tiden gå og NFF behandle dette på en riktig måte og så får vi se hva beslutningen blir, sier Ulf Johansen, administrerende direktør i TIL.

Kan ta dager

Leder i doms— og sanksjonsutvalget i NFF, Sven Olav Larsen, sier de ikke til nå har fått forelagt noen sak.

– Vi i doms- og sanksjonsutvalget har ikke myndighet til å ta opp saker på eget initiativ. Vi har en egen påtalenemnda som eventuelt vil komme med en innstilling til oss om de mener det er grunn for en sak, sier Sven Olav Larsen til iTromsø.

Leder i påtalenemnda i NFF, Knut Fure, mener det tidligst vil gå noen dager.

– Det er altfor tidlig å si noe om hva som skjer. Administrasjonen i NFF må innhente opplysninger fra begge lag og det vil ofte føre til kontradiksjoner, så det kan fort gå noen dager før noe eventuelt fremlegges for oss. Det varier alltid, avhengig av saker, sier Knut Fure.