16-åringen som er født og oppvokst i Tromsø, flyttet til Hønefoss da han var seks år gammel. 22. april i år fikk Hay debuten for A-laget borte i 4-1-seieren mot Hallingdal i cupen.

Han spilte også 90 minutter i 3. runde i cupen borte mot Sogndal 3. juni og har siden fått tre innhopp for A-laget i serien. I den viktige 2-1-seieren hjemme mot Jerv i går, fikk han sin første kamp fra start.

— Jeg spilte 80 minutter. Da måtte jeg ut med krampe, sier den høyreiste midtstopperen på 194 centimeter.

A-lagskontrakt

16-åringen som fyller 17 år 28. august i år kom godt fra det i sin første kamp fra start.

— Det var utrolig god stemning og en veldig spesiell følelse, så nå skal vi bare nyte seieren og så fortsette der vi slapp. Det var egentlig en veldig god kamp av oss. 1. omgangen var kanskje den beste vi har spilt i år, sier Hay til iTromsø, som spilte høyreback.

— Det er ikke der jeg spiller mest, men jeg er alltid klar. Jeg hadde sett for meg at jeg kom til å spille denne kampen på grunn av suspensjon på høyrebacken vår. Jeg synes jeg kom godt fra debuten, sier 16-åringen. sier han.

Tidligere i uken signerte han A-lagskontrakt med HBK ut sesongen.

— Jeg er glad for det. Det ble slik på grunn av usikkerhet rundt divisjonsstatus og slikt, men det er gode signaler at man blir tatt opp permanent i A-stallen, sier Hay.

Sist i serien

Hønefoss sin trepoenger var mildt sagt viktig. Laget ligger fortsatt sist (16.-plass) på tabellen med 17 poeng. Det er seks poeng bak Fredrikstad på sikker plass med ti kamper igjen å spille.

— Jeg har så klart trua på at vi kan berge plassen. Alt er mulig og med to seiere til er vi helt der oppe og det kan vi klare, sier Kristoffer Hay.