Andersen har vært i TIL-spiller siden 2011, og har spilt 146 av 152 mulige seriekamper siden den gang. Mest imponerende er like fullt at han har startet 71 seriekamper på rad – inkludert begge oppgjørene denne sesongen. En rekke som har gått siden august 2013. — Jeg blir stolt når jeg tenker på de tallene der. Det forteller at jeg har gjort mye riktig over lang tid, sier Andersen til iTromsø.

Kan signere for annen klubb

Det mener åpenbart også TIL-ledelsen, som ønsker å sikre seg finnmarkingens tjenester – også utover 2016-sesongen.

— Magnus er en spiller som har vært sentral i laget i lang tid, og er en av de rutinerte ”Gutan”. Vi vil snakke med Magnus om hva som kan være mulighetene for en forlengelse av kontrakten hans, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Andersens avtale går ut ved nyttår, noe som betyr at han kan allerede 1. juli i teorien kan signere for en annen klubb dersom han ikke blir enig med TIL før den tid.

— Tanken er å ta en runde med Magnus om ikke så lenge, men vi ønsker ikke å stresse for mye med det, sier Johansen, som like fullt poengterer at han ønsker at 29-åringen fra Finnmark skal ha skrevet under på en forlengelse av avtalen i løpet av to måneder.

Per i dag er det Andersen, Gamst Pedersen, Filip Loncaric, Sofien Moussa og Henrik Gjesdal som har kontrakt ut året. Blant disse er det ingen tvil om at Andersen sammen med Gamst er de som er høyest prioritet å få en tidlig avklaring rundt.

— Jeg tror ikke Magnus er en type som signerer for en ny klubb allerede da, men prinsipielt ønsker vi at det er en fordel å ha unnagjort dette før utgangen av mai måned, sier Johansen.

Sportssjefen drar fram at Andersen har scoret mye mål og hatt mange målgivende for klubben. I 2015 var Andersen den som scoret nest mest mål i TIL med sine sju nettkjenninger.

— Han er en fantastisk ambassadør for klubben, og har et navn i norsk fotball. Jeg registrerte blant annet på omdømmeundersøkelsen TIL nylig har gjort at med tanke på profiler lå han ganske høyt. Morten Gamst Pedersen var den som folk sa var den største profilen. Magnus var den som lå som nummer to på den lista. Det sier litt om anseelsen til Magnus, sier Johansen.

Landslagsdrøm

Andersen selv har ikke noe hast med å signere en ny avtale.

— Jeg har vært her i mange år, er glad i TIL, og setter stor pris på at klubben ønsker meg med videre. Selvfølgelig er TIL en mulighet, sier Andersen til iTromsø.

Han legger dog ikke skjul på at drømmen om spill i utlandet fortsatt er til stede.

— Jeg har alltid hatt lyst til å ta muligheten til det dersom den kommer. Forutsetningen for det er at jeg gjør det så bra at man kommer dit, og har man ikke levert godt nok for å havne i utlandet er TIL selvsagt en klubb jeg ønsker å være i. Jeg vet at de fleste klubbene signerer spillere som er uten kontrakt, og det er viktig å ta med seg i vurderingen, sier Andersen.

Kantspilleren fyller 30 år i slutten av mai, men har fortsatt en drøm om å representere Norge med flagget på brystet.

— Gjennom å forbedre statistikkene i form av mål ønsker jeg å bli lagt merke til, og sette preg på eliteserien fordi jeg har mye ugjort der. Landslaget er også et mål, se bare på en spiller som Jone Samuelsen i Odd, sier Andersen som tenker på at Samuelsen fikk sin A-landslagsdebut i en alder av 29 år og 10 måneder.