TROMSØ/NEDRE EIKER: Du kjenner han kanskje fra TIL-kampene som går på TV. Produsenteen er veldig glad i å vise bilder av TIL-supporteren med den røde parykken.

– Høydepunktet på turene mine, er at jeg uansett kampresultat alltid står igjen og får en prat med Gutan og støtteapparat etter kamp: Ved tap for å trøste, og ved seier for å kunne juble sammen med Gutan. Jeg bruker alltid rød og hvit parykk på kamp og har fått mitt image på grunn av det, forteller Grimstad til iTromsø.

Får sponset billetter

TIL-supporteren bor i Nedre Eiker i Buskerud. Nylig kjørte han nærmere 140 mil for å se årets første bortekamp mot Molde.

– Jeg hadde kjørt uansett til Molde, men «legitimerte» turen med å besøke svigermor på Sunnmøre i forkant av helga. Likevel går gjerne turen til Kristiansand, Stavanger og Bergen. Neste langtur blir til Ålesund i april, sier Grimstad.

– Hvor mange mil kjører du totalt på TIL-kamper i sesongen?

– Antall mil har jeg ikke tall på, men rundt regnet blir det helt sikkert 800-900 mil. Jeg brenner av cirka 10.000-12.000 kroner i løpet av sesongen, svarer Grimstad, som er vant til å kjøre mange mil.

Han er nemlig bussjåfør av yrke.

– Diesel er dyrt, og forbruket prøver jeg å holde på et minimum. Derfor er det svært hyggelig at jeg de aller fleste stedene får sponset fribillett til kampene. TIL spanderer billett, og det er jeg veldig takknemlig for, fortsetter Isberget Sør-supporteren.

Frisk av kreften

iTromsø har skrevet om Grimstad før. Blant annet i 2014 da TIL inviterte Grimstad til garderoben etter kampen og ga ham et kort med alle autografene etter at supporteren hadde fått konstatert prostatakreft.

Etter behandlingen går det nå mye bedre med 54-åringen.

– Sykdommen? Jo, jeg er helt frisk, går jevnlig til kontroll, men har ikke noe spor igjen av kreften. Nå ligger jeg i intens trening for å gjøre min syvende tur på Styrkeprøven (Trondheim-Oslo). Jeg har mål om å fullføre ti ganger. Det er deilig å leve, sier Grimstad, som også ønsker seg noen turer til Alfheim i løpet av sesongen.

– Men jeg har ikke bestilt tur ennå. Det går stadig på kompromiss med hva kona gir lov til. Dette er noe jeg tror mange andre voksne supporter-familiefedre kjenner seg igjen i, smiler han.

Grimstad holder for øvrig alltid motet opp, selv om Gutan skulle slite på banen.

– Den dagen jeg blir sur og forbannet etter et tap, kutter jeg ut supporten. Dette er først og fremst lek og moro. Jeg har aldri hatt problem med å ”shake hands” med supportere fra det andre laget eller mannskapet på bortebane. Det er viktig for meg å huske på at vi er gjester, og at vi oppfører oss deretter, understreker Trond Grimstad.