Rosenborg vinner og Viking kan glemme medaljene.

Det viser tipsene til 95 deltakere i Stortingets tippekonkurranse om eliteserien for menn. Her deltar både politikere, politiske rådgivere og ansatte i nasjonalforsamlingen.

62 prosent tror Rosenborg tar gullet, mens 23 prosent tror Molde vinner serien. 34 prosent tipper Start på bunn, mens Sogndal tippes sist av 24 prosent av deltakerne.

Slik ender tabellen hvis Stortinget viser seg å være klarsynte:

1. Rosenborg

2. Molde

3. Strømsgodset

4. Vålerenga

5. Odd

6. Viking

7. Lillestrøm

8. Stabæk

9. Brann

10. Aalesund

11. Tromsø

12. Bodø/Glimt

13. Haugesund

14. Sarpsborg 08

15. Sogndal

16. Start

Én mann tror på Viking

Lars Vangen fra Finnøy er rådgiver for Senterpartiet på Stortinget. Han er alene om å tro på at Viking stikker av med seriegullet.

— Det er vrient å tippe Viking, men jeg har troen i år, som jeg for så vidt har hvert år. Viking har signert nye og friske nigerianere. Det er litt mer offensiv kraft i laget. Viking har hatt gode lag, men det har skortet litt foran mål. I serieåpningen mot Vålerenga følte jeg vi fikk bekreftelsen på at det bor mange scoringer i laget, sier Vangen.

— Om det blir første-, andre- eller tredjeplass er vanskelig å si, men jeg ser at det er kvaliteter på gang i laget, selv om det var litt tungt mot Sarpsborg på søndag, sier Vangen, som var på plass på Viking stadion for å se laget han tror tar gull.

VIKING PÅ TOPP: Lars Vangen, rådgiver for Senterpartiet på Stortinget, er alene om å tippe gull til Viking. Foto: Senterpartiet

— Jeg pleier å få med meg to-tre hjemmekamper og noen kamper i Oslo-området hver sesong. Jeg har alltid fulgt med Viking, sier Vangen, som har en fortid som keeper i juniorstallen til Bryne.

- Hvorfor tipper de fleste på Stortinget at Rosenborg tar gullet, tror du?

— For meg er det viktigst å slå Marit Arnstad (Sp). Også hun har Rosenberg på topp. Veldig mange har Stortinget som arbeidsplass, og det er selvfølgelig de store partiene som påvirker gjennomsnittet av tabelltipset mest. Alle vet jo at Arbeiderpartiet, Høyre og Frp er fullt av medgangssupportere, sier Vangen med et smil.

Vålerenga i flertall

For øvrig er 21 prosent av deltakerne er Vålerenga-supportere, mens Rosenborg følger hakk i hjel med 20 prosent. Viking ligger under «sperregrensen» med tre prosent supporterstøtte blant deltakerne.

BERGER: Brann klarer seg greit i årets eliteserie, skal vi tro Stortinget. Foto: NTB SCANPIX

På Rogalandsbenken har både Hege Haukeland Liadal (Ap) og Torstein Tvedt Solberg (Ap) Rosenborg på topp, mens de tror Viking havner på henholdsvis 6. og 3. plass. Haugesund-supporter Liadal tror sitt lag ender på 14. plass.