Tirsdag ble det kjent at Barcelona-presidenten må møte i retten for å svare på anklager om skattefusk i forbindelse med brasilianske Neymars overgang til klubben. Skattefusket skal dreie seg om totalt 2,85 millioner euro — eller rundt 25 millioner norske kroner.

— Vi har ikke gjort noe galt og skal fortsette å fortelle sannheten. Signeringen av Neymar ble gjort ved hjelp av de mest prestisjetunge advokatene, sier Bartomeu til spansk TV.

Strålende form

Han går langt i å signalisere at noen er ute etter å skade den katalanske storklubben.

— Andre klubber ønsket å sikre seg Neymar ved å betale enda mer penger, men de klarte det ikke og det falt ikke i god jord. Noen har tråkket over grensen, sier Barca-presidenten.

— Jeg sier ikke at Madrid står bak dette, men Neymars far hevdet at de hadde to tilbud: Barca og Madrid. Madrid ønsket å kjøpe ham og de skal ha vært klare til å betale mer, tilføyer han.

Neymar har vært i strålende form for Barcelona den siste tiden. Ifølge Bartomeu kan også det ha noe med saken å gjøre.

— For ett år siden spilte Neymar strålende fotball, og plutselig dukket dette bråket opp. Kanskje noen ikke liker ham. Nå er han god igjen og plutselig står vi oppe i en rettslig prosess igjen, sier Barca-sjefen, som også ser potensielle politiske undertoner.

I retten 13. februar

— For ett år siden tillot vi at Camp Nou ble benyttet til en frihetskonsert. Vi spiller i tillegg med fargene til Senyera (det katalanske flagget), kanskje det ikke blir likt, sier han - og tilføyer:

— Jeg ser både sportslige og politiske sider av dette, men vi skal fortsette på samme måte og komme oss gjennom dette. Vi betaler en politisk pris.

Bartomeu må møte i retten 13. februar. (©NTB)