Den spanske toppklubben straffes for brudd på overgangsreglene for yngre spillere under 18 år.

Forbudet gjelder for de to neste overgangsvinduene. Barcelona er også bøtelagt av FIFA med 3 millioner kroner (450.000 sveitserfranc), det samme er det spanske fotballforbundet (3,4 millioner kroner).

Dette opplyser FIFA i en pressemelding onsdag.

Ti unge spillere

Det spanske fotballforbundet og Barcelona er funnet skyldige i brudd på overgangsreglene for utenlandske spillere under 18 år. Etterforskningen gjelder saker i tidsrommet mellom 2009 og 2013. FIFA henviser til artikkel 19 i regelverket sitt for spilleroverganger. Den sier blant annet at spillerne kun skal flyttes internasjonalt når de er over 18 år, med unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av FIFAs underutvalg.

Disiplinærkomiteen uttaler at FIFA ser alvorlig på å beskytte unge spillere som ikke er myndige, og at disse unge spillerne er sårbare og at de lett kan utnyttes i et fremmed land dersom ikke kontrollen er god nok.

– Interessen i en hensiktsmessig og sunn utvikling av en mindreårig spiller må gå foran de rent sportslige interessene, har FIFA konkludert.

Barcelona er funnet skyldig i regelbrudd i ti saker med mindreårige spillere, opplyser FIFA. Klubben får overgangsnekt både nasjonalt og internasjonalt i de neste to overgangsvinduene.

To strake overgangsvinduer

Klubben har også fått 90 dager på seg til å regulere situasjonen for alle sine mindreårige spillere.

– Disiplinærkomiteen vurderer bruddene som alvorlige og bestemte seg for å sanksjonere mot klubben med både et nasjonalt og internasjonalt overgangsforbud for to hele og strake overgangsperioder, opplyser FIFA i en uttalelse.

Også det spanske fotballforbundet er bøtelagt for internasjonale overganger med mindreårige spillere. Forbundet har fått ett år på seg til å få på plass et skikkelig regelverk.

Mer trøbbel

Tidligere i år har Barcelona vært i myndighetenes og politiets søkelys i forbindelse med kjøpet av det brasilianske stjerneskuddet Neymar. Nettopp Neymar scoret lagets mål i 1-1-kampen mot Atlético Madrid i Champions League tirsdag.

I slutten av januar innrømmet Barcelona at den totale prisen for Neymar var 725 millioner kroner og ikke 480 millioner som først oppgitt. Det skjedde dagen etter at Sandro Rosell hadde trukket seg som klubbpresident i påvente av etterforskning av saken.

Senere ble klubben siktet for skattesvindel, hvorpå den valgte å betale drøyt 112 millioner kroner til spanske myndigheter.

Onsdagens FIFA-straff har ikke gjort jobben lettere for den nye presidenten Josep María Bartomeu.

SPORTSDØGNET: