Johan Cruyff er det nærmeste du kommer kongelig i Barcelona. Først bergtok han Nou Camp på 70-tallet med sine enestående ferdigheter.

Deretter var han svært viktig i å inngravere den ballbesittende spillestilen i klubbens DNA, da han var trener for det beryktede «Dream Team»-laget på 90-tallet, som blant annet vant storklubbens første serievinnercup.

Derfor blir Cruyffs kommentarer om Barcelona fortsatt lagt merke til i Katalonia, og tirsdag var det klubbens nye brasilianske stjerneskudd Neymar nederlenderen ville uttale seg om.

— Problemet er at de har hentet en spiller på 21 år som tjener mer enn de andre, som tjener mer enn spillere som har vunnet alt. Som 21-åring trenger man å lære, han har tiden foran seg. Det er ingen som er gud som 21-åring, det går ikke ann, sier 66-åringen ifølge Marca.

Fikk 83 mill. i signeringsbonus

Den spanske sportsavisen AS hevdet i januar at Neymars lønn er på 8,8 millioner euro (rundt 73 millioner kroner) i året. I tillegg skal han ha fått 10 millioner euro (rundt 83 millioner kroner) da han signerte kontrakten.

Neymar var 21 år da han signerte for Barcelona i sommer, etter å ha startet karrieren i Santos.

Neymar har fått kritikk i spanske medier får sine prestasjoner den siste tiden, men startet likevel mot Real Madrid søndag.

Neymars innflytelse på kampen var begrenset, men det var han som vant straffesparket som gjorde Barcelonas snuoperasjon i kampen mulig, etter at han ble revet ned av Sergio Ramos.

Messi utlignet til 3-3 på den straffen, og Barcelona vant til slutt 4-3, noe som betyr at luken til Real Madrid og Atletico Madrid ble kuttet ned til ett poeng.