En av bærebjelkene i Barcelona-laget som har dominert Fotball-Europa siden årtusenskiftet, klubbkaptein Carles Puyol, forlater den katalanske klubben etter sesongen.

Det bekreftet han på en pressekonferanse tirsdag.

— Etter to tøffe operasjoner har det kostet meg mye å komme tilbake til nivået som kreves i Barca. Jeg drar ikke i dag. Det er fortsatt tre måneder igjen av sesongen, og de som kjenner meg vet at jeg vil brette opp armene og prøve å hjelpe laget, sier Puyol ifølge Barcelona-avisen Sport.

Puyol hadde opprinnelig kontrakt frem til 2016, men nå vil hans tid i klubben være over 30. juni.

Seks ganger seriemester

Puyol hadde en uheldig sesong i 2012/13. Først gikk albuen ut av ledd i en Champions League-kamp mot Benfica, før han skadet kneet mot Milan i samme turnering.

Puyol gikk gradene i Barcelonas ungdomsakademi, og debuterte i 1999 mot Valladolid.

Som Barcelona-spiller har han vunnet La Liga seks ganger, Copa del Rey to ganger, Champions League tre ganger og Klubb-VM to ganger.

Han fortalte også fredag at beslutningen om hvor veien går videre først vil bli tatt når han er ferdig som Barcelona-spiller.

Puyol er den andre publikumsfavoritten på Camp Nou som har offentliggjort at han forlater klubben i sommer. Keeper Victor Valdes vil heller ikke skrive ny kontrakt.