BISLETT (Aftenposten.no): Torsdag kveld kvalifiserte hun seg til VMs 5000 meter, men 24-åringen vet fortsatt ikke om hun stiller til start.

I et felt der mye av oppmerksomheten var rettet mot Genzebe Dibabas verdensrekordforsøk på 5000 meter, spurtet 24-åringen inn til knallsterke 15.15,18, godt over ni sekunder bedre enn sin forrige bestenotering på distansen.

Med tiden er Grøvdal klar for VM i Beijing, men om hun stiller til start på 5000 meter har hun ennå ikke bestemt seg for. Distansen kan bli nedprioritert hvis hun kvalifiserer seg for VM på 3000 meter hinder eller 10.000 meter.

— Jeg blir nødt til å ta et valg når det nærmer seg. Det blir gøy om jeg kan ta kravene på flere distanser, så får vi bare velge. Det blir et luksusproblem, sier hun etter løpet på Bislett.

Trygghet å klare kravet

Romsdalingen ble nummer syv i et felt med fjorten løpere. På de siste meterne viste hun en rå spurt og passerte flere konkurrenter.

— Det er veldig deilig å få tatt det VM-kravet såpass tidlig. Det gir en trygghet, og jeg slipper å jage. Og det er spesielt moro når jeg har så mye å gå på, sier hun.

For Grøvdal er tydelig på at hun lenge ble løpende i et for behagelig tempo. Den nye 5000 metersrekorden har hun planer om å smadre i løpet av 2015. — Målet er å komme ned mot 15 sekunder, og det tror jeg er fullt mulig, sier hun.

Ingebrigtsen tok en sjanse

Henrik Ingebrigtsen var ute etter norsk rekord på en engelsk mile, men Drømmemilen gikk slett ikke som noen drøm for rogalendingen. Men det ble ikke noe mareritt heller. Snarere enn nyttig opplevelse.

– Noen ganger må du bikke over litt for å vite hvor du står. Jeg gikk nok litt for hardt ut, og nå vet jeg at jeg må holde igjen litt mer i starten enn jeg gjorde her. 300 meter før mål hadde jeg fin kontakt, men så måtte jeg betale på sisterunden, sier Ingebrigtsen og tenker på at han ikke lot seg skremme av åpningsfarten til de store gutta – som altså ikke var så store.

– Det sier litt når de beste ber om 3,44-fart og endre på 3,51. Sånn sett var jeg ikke så verst, og jeg har aldri vært nærmere Ayanleh Souleiman (verdenslederen) i et slikt løp enn jeg var nå. Men det var litt vind der ute, og det ødela nok litt. Det er ikke så mye ly å få bak de tynne kenyanerne, sa Ingebrigtsne og smilte.

Står over E-cupen?

I dag skal Ingebrigtsen ta MR av et betent tåledd. Han mer enn antyder at han ikke kommer til å stille opp i neste helgs E-cup en lang reise inn i Russland.

– Det kan være smart å holde seg unna piggsko, sier Ingebrigtsen som satt med en ispose på den venstre foten på pressekonferansen i går kveld. Han ønsker helt klart høydetrening i St. Moritz enn å kaste bort verdifull trening på en E-cup. i Sveits kan han også tenke over Bislett-kvelden.

– Jeg kan løpe smartere enn jeg gjorde her. I fjor løp jeg smart. Jeg skal ikke gjøre den samme feilen en gang til, lover Norges beste løper.

Høydegutta sviktet

Høyde var annonsert som tidenes "højdare" med mye snakk om ikke bare 2,40-hopp, men kanskje også verdensrekord. Med så mye forhåndsreklame ble øvelsen en desto større nedtur da de to største stjernene, Essa Mutaz Barsim og Bohdan Bondarenko, ikke greide mer enn 2,33. Kineseren Guowei Zhang slo imidlertid da de største stjernene sviktet og vant med 2,36. Han prøvde seg også på 2,40, men det for høyt denne gang for Zhang, som hoppet 2,38 i Diamond League-stevnet i Shanghai. Han kan fort bli kinesernes yndling når VM skal arrangeres i Beijing fra 22. august. Det er 31 år siden Kina hadde sin forrige yndling, Jianhua Zhu, som hoppet 2,39 og var en verdensstjerne på 1980-tallet.

Heller ikke den annonserte verdensrekordforsøket på 5000 meter for damer endte godt. Genzebe Dibaba var hele ti sekunder for sent.

Neste år kommer Usain Bolt og sikrer feststemningen?

Vi fulgte Bislett Games