De sju medlemmene av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sittet i varetekt siden ble pågrepet i en aksjon i Zürich 27. mai.

Ifølge det sveitsiske justisdepartementet er det ventet at en avgjørelse om utlevering vil være klart i løpet av noen uker.

− Disse lovbruddene skal ha blitt gjort og forberedt i USA, samtidig som betalingene skal ha gått gjennom amerikanske banker, opplyser det sveitiske justisdepartementet.

Ni FIFA-topper ble i slutten av mai pågrepet da det amerikanske føderale politiet (FBI) stormet et hotell i Zürich. Anklagene gjelder korrupsjon og bestikkelser i FIFA generelt, men også i det nordamerikanske fotballforbundet (CONCACAF).

Den tidligere FIFA-toppen Chuck Blazer innrømmet i starten av juni å ha mottatt bestikkelser. Blant annet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Frankrike i 1998 og Sør-Afrika i 2010. Amerikaneren ble FBIs kronvitne og var avgjørende for at politiet fikk gode beviser på hånden.

Politiet i Zürich skal holde en høring for FIFA-toppene om forespørselen om utlevering. De vil så få 14 dagers frist til å svare. Denne fristen kan utvides med ytterligere to uker.

(©NTB)