2. juni overrasket Sepp Blatter ved å offentliggjøre at han ikke vil fullføre den inneværende perioden som FIFA-president. Sjokkmeldingen kom kun dager etter at sveitseren hadde blitt gjenvalgt.

Torsdag møtte Blatter offentligheten for første gang etter den famøse pressekonferansen, i sammenheng med en fest i anledning FIFAs nye museum. Han benyttet muligheten til å komme med nok en overraskende uttalelse.

— Jeg har ikke trukket meg, men jeg stilt min stilling til disposisjon til ekstraordinære generalforsamlingen, sa Blatter ifølge Blick.

Det er uklart akkurat hva Blatter mener med uttalelsen, men det er lite trolig at han faktisk åpner for å fortsette.

FIFA avkreftet

Den sveitsiske avisen Schweiz am Sonntag skrev riktignok 14. juni at Blatter vurderer å fortsette, etter å ha mottatt støttende meldinger fra fotballforbund i Asia og Afrika.

Ved den anledningen gikk imidlertid FIFA ut å viste til Blatters tidligere uttalelse, der han lovet å ikke stille igjen. Dermed vil etter alle solemerker en ny FIFA-president bli valgt på den ekstraordinære generalforsamlingen, som etter rapportene vil finne sted i desember.

LES MER: Disse kan bli ny FIFA-president.

Dersom Blatter likevel gjennomfører en sensasjonell kuvending, vil det ikke være første gang.

I forkant av presidentvalget i mai hadde Blatter opprinnelig uttalt at han ikke ville stille, før han senere gikk tilbake på løftet.

Press fra sponsorer, for liten støtte i fotballfamilien og FBIs etterforskning av FIFA har blitt nevnt som mulige grunner til at Blatter gikk av. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg spilte en epost fra sponsor Coca-Cola en viktig rolle.

Da Blatter annonserte at han setter presidentvervet til disposisjon, ble nyheten møtt med begeistring av flere europeiske fotballedere, som mente det var på tide med en endring.

— Det var tvingende nødvendig for å gjenskape tilliten til organisasjonen og de prosessene som nå er på gang, sa fotballpresident Yngve Hallén den gangen.

Les mer om hvordan blant andre Hallén, Kjetil Rekdal, Nils Arne Eggen og Erna Solberg reagerte på avgangen her.