Det har ikke en gang gått to uker siden Sepp Blatter annonserte at han vil trekke seg som president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Nå vil flere asiatiske og afrikanske fotballforbund at sveitseren skal fortsette i presidentstolen — og vil forhindre den varslede avgangen på den ekstraordinære FIFA-kongressen i desember, skriver den sveitsiske avisen Schweiz am Sonntag.

Det er en anonym kilde i miljøet rundt FIFA-presidenten som har gitt informasjon til Schweiz am Sonntag.

Blatter skal ha blitt beæret over støtten, hevder avisen. Ingen andre kandidater skal ha like stor støtte som Blatter, som fire dager før avgangen ble gjenvalgt med klar margin. Den enorme støtten skal ha gjort så stort inntrykk at Blatter ikke utelukker å fortsette.

Har ikke fått Blatter i tale

Avisen har ikke snakket med den mektige sveitsiske fotballpampen, men siterer PR-konsulenten Klaus J. Stölkher, som tidligere har jobbet for Blatter:

— Det er vanskelig å finne en like god kandidat. Blatter har bygget opp organisasjonen til å bli en suksessfull organisasjon over hele verden. Jeg tror han kan ha en god sjanse til å bli valgt, sier han til avisen.

Varslet overraskende sin avgang

De siste ukenes oppstyr rundt FIFA startet virkelig etter at det amerikanske føderale politiet (FBI) arresterte flere topper i de kontinetale forbundene i slutten av mai. Arrestasjonene kom like før FIFA skulle velge president for den neste femårsperioden. Blatter har sittet siden 1998 - og vant mot prins Ali bin al Hussain.