Ralf Mutschke, sikkerhetssjef i FIFA. Foto: AP Photo/NTB scanpix

Mutschke sier i intervjuet at han synes det er trist at Interpol har valgt å avslutte samarbeidet med FIFA. Det skjedde etter at korrupsjonsskandalen rundt det internasjonale fotballforbundet begynte å rulle i mai.— Kampfikserne setter ikke sine prosjekter på vent som følge av det, så vi kan ikke vente på at Interpol kommer tilbake. Vi kan ikke vente med å bekjempe kampfiksing, sier sikkerhetssjefen.

Sponser klubber

Han forteller at de har oppdaget stadig mer kreative måter kampfikserne har tatt i bruk for å kontrollere klubber.

— Vi har sett eksempler på at kriminelle grupper har gått inn som sponsorer for få innflytelse i klubber. Vi får mye informasjon fra ulike deler av verden om mistenkelige personer som tilbyr klubber penger mot å få innflytelse, foreller han.

I intervjuet går han ikke inn på hvor han mener dette skjer, men slår kun fast at det er et globalt problem, og at grupper ofte opererer på tvers av landegrenser.

— Dette handler om kriminelle grupper som ønsker å spre sin risiko som andre forretningsmenn, og som ikke lar seg skremme så lett.

Manglende kunnskap

Mutschke er bekymret for at kampfiksing skal bli et enda større problem, og mener utviklingen de siste årene har vært negativ.

Et problem er at myndigheter og politi i flere land ikke har ressurser eller kunnskap nok til å bekjempe kampfiksing.

— Fotball er konstant under angrep av organiserte kriminelle. Dette er en global trussel vi er nødt til å ta alvorlig.

(©NTB)